Veliki umjetnik, David Bowie napustio nas je 10. siječnja u 69. godini života. Iza sebe je ostavio pravo glazbeno bogatstvo.


Karijera ispunjena ogromnim hitovima od kojih su neki prava remek-djela, ono je što je David Bowie ostavio cijelom svjetu u nasljedstvo. Osim glazbom, David se bavio glumom i slikanjem, bio je uistinu svestrani umjetnik.

Vezani članci David Bowie Ispisao povijest te je jedan od najvećih glazbenika svih vremena: Ovo je 20 najboljih pjesama Davida Bowieja David Bowie i Iman Abdulmajid Njihova ljubavna priča jedna je od najljepših, a nakon njegove smrti zavjetovala se da više nikad neće pred oltar

Sada, kada više nije s nama, ljudi mu na najrazličitije načine žele odati počast. Tako stanovnici Velike Britanije potpisuju peticiju da se Bowiev lik stavi na novu novčanicu od 20 funti. Neki tvrde kako je lako moguće da se to i ostvari.

Još jedna zanimljiva stvar je i ta, kako je dan nakon smrti, David oborio 'Vevo' rekord sa nevjerojatnih 11 milijuna pregleda spota 'Lazarus' i tako s prvog mjesta maknuo Adele. Njegova play lista pregledana je 51 milijun puta što je za 15 milijuna više od Adele i pjesme 'Hello'.

Album 'Blackstar' već bi sljedećeg tjedna mogao zauzeti vrhove svjetskih glazbenih ljestvica.