Veliki umjetnik, David Bowie napustio nas je 10. siječnja u 69. godini života. Iza sebe je ostavio pravo glazbeno bogatstvo.


Karijera ispunjena ogromnim hitovima od kojih su neki prava remek-djela, ono je što je David Bowie ostavio cijelom svjetu u nasljedstvo. Osim glazbom, David se bavio glumom i slikanjem, bio je uistinu svestrani umjetnik.

Vezani članci Slika nije dostupna Kći Davida Bowiea navršila 16 godina: 'Zgodna na majku, ali i na svog oca' Slika nije dostupna Želite njegov pramen kose? Treba vam više od 25 tisuća kuna

Sada, kada više nije s nama, ljudi mu na najrazličitije načine žele odati počast. Tako stanovnici Velike Britanije potpisuju peticiju da se Bowiev lik stavi na novu novčanicu od 20 funti. Neki tvrde kako je lako moguće da se to i ostvari.

Još jedna zanimljiva stvar je i ta, kako je dan nakon smrti, David oborio 'Vevo' rekord sa nevjerojatnih 11 milijuna pregleda spota 'Lazarus' i tako s prvog mjesta maknuo Adele. Njegova play lista pregledana je 51 milijun puta što je za 15 milijuna više od Adele i pjesme 'Hello'.

Album 'Blackstar' već bi sljedećeg tjedna mogao zauzeti vrhove svjetskih glazbenih ljestvica.