The sound of music

Legendarna skupina Laibach krenula na turneju po 'okupiranoj Europi'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kultna slovenska glazbena skupina Laibach koja je prošle godine po prvi put gostovala u Sjevernoj Koreji započela je svoju novu europsku turneju.

Službeni naziv nove turneje je'The Sounds of Music' što je izvorni naslov filma 'Moje pjesme, moji snovi' na engleskom, a mediji u Sloveniji navode kako je zapravo u simboličkom smislu riječ o 'turneji okupiranom Europom' gdje su se također počele postavljati žičane ograde i tehničke prepreke koje dijele svijet i ljude.

Pogledaj i ovo showbuzz DOBRA ZABAVA Kazališno-cirkuski spektakl Mú oduševio špancirere

Skupina je u srijedu imala prvi koncert u Nuernbergu, nakon čega će nastupiti u Berlinu u dvorani Haus der Kulturen der Welt, na festivalu Krieg singen posvećenom obljetnici I. svjetskog rata, objavio je Laibach u najavi turneje.

Velik završni samostalni koncert u okviru turneje Laibach je najavio za 9. veljače u dvorani Henry Le Boeuf Hall u Bruuxellesu, gdje će nastupiti zajedno sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenija pod ravnanjem dirigenta Simona Dvoršaka.

Slovenski mediji navode da će Laibach na turneji neslužbeno nazvanoj 'Po okupiranoj Europi' predstaviti dio programa koji je izvodio u Sjevernoj Koreji koju rijetko posjećuju glazbenici sa Zapada, te izvesti miks svojih novih pjesama i starijih skladbi iz razdoblja svog albuma WAT objavljenoga 2003.
Među ostalim, svirat će i skladbe Now You Will Pay, The Great Divide, Das Spiel ist aus! i druge s tog albuma, s porukama koje su danas u vrijeme europske migracijske krize opet aktualne, navodi ljubljansko 'Delo'. (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene