Kao i mnoge prije njega, još jedna slavna 'faca' pristiže u Lijepu Našu!


Ove godine na Subversive festival u goste dolazi velika hollywoodska zvijezda – scenarist, redatelj i producent Oliver Stone!

Vezani članci Zgrada DORH-a Tendenciozno i promašeno: DORH kaže da uhićenja u Zagrebu nisu tempirana nakon Bandićeve smrti Radovi na školama - 5 Obnova zagrebačkih škola počela pa stala: Bandić iza sebe ostavio i najskuplje plakate svoje vladavine, vrijedne milijun kuna

Pored natjecateljskog programa, festival će premijerno prikazati deset epizoda dokumentarnog serijala 'Neispričana povijest Sjedinjenih Država' trostrukog oskarovca Olivera Stonea. Iako je najpoznatiji po svojim holivudskim igranim filmovima, Stone će u Zagrebu govoriti o svom političkom angažmanu u sklopu okruglog stola na kojem će nastupiti s Tariqom Alijem.

>> Dobila je novu ulogu. No, tko će se usuditi biti redatelj!?

Dokumentarni projekt 'Neispričana povijest Sjedinjenih Država' Oliver Stone opisao je kao najambiciozniju stvar koju je ikada učinio, sasvim sigurno u dokumentarnoj formi, a možda i u igranoj. A prisjetimo se, u njegovu rezimeu nalaze se i filmovi 'Vod smrti', 'JFK', 'Nixon' 'Rođeni ubojice', 'Evita' i drugi na kojima je radio u nekoj od ključnih funkcija.

Petnaestodnevni Subversive Festival počinje filmskim programom koji se održava u prvom tjednu i donosi 50-ak naslova u nekoliko sekcija. Ovogodišnja je novost službeni natjecateljski program koji će ponuditi izbor recentnih europskih i svjetskih igranih i dokumentarnih filmova tematski vezanih za ovogodišnji festivalski fokus – utopiju demokracije.

Šesti Subversive Festival pod krovnom temom Utopija demokracije održat će se od 4. do 18. svibnja u kinima Europa i Grič te kazalištu ZKM.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook