Nakon nogometne karijere, okušao se i na filmu, a danas radi sasvim običan posao.


Bivši nogometaš i filmska zvijezda Vinnie Jones ima novi posao. Holivudski snagator udružio se s dvojicom prijatelja iz djetinjstva i osnovao tvrtku koja se bavi prodajom tepiha. Posao mu cvjeta, a to potvrđuju i brojne slavne osobe kao što su Bradley Cooper, Jose Mourinho, Robbie Williams i Ron Wood iz The Rolling Stonesa, koje tepihe naručuju upravo od Jonesa.

"Naši tepisi su jako teški, a ja doprinosim kompaniji zahvaljujući svojoj snazi", izjavio je u šali Jones koji je kompaniju osnovao u rodnom Hertfordshireu. "Jako sam ponosan na svoje korijene i želim to svima pokazati. Važno mi je otvoriti prilike za zaposlenje u ovom kraju i da se na taj način odužim zajednici iz koje potječem", otkrila je nogometna legenda za The Sun.

Vinnie Jones (FOTO: Getty)

Karijeru je započeo 1984. godine u Wealdonu, a kasnije je igrao i za druge klubove, kao što su Wimbledon FC, Leeds United, Sheffield United, Whitton United i Chelsea.

Bio je i kapetan nacionalne reprezentacije Walesa, a nakon što se povukao s nogometnih terena okušao se i u glumi gdje je odigrao niz zapaženih uloga. Jedna od najpoznatijih je ona Juggernauta u serijalu X-Men.

Vinnie Jones (FOTO: Getty)

Još kao nogometaš često je na terenu pokazivao svoju nasilnu narav zbog koje je nekoliko puta završio iza rešetaka. Prije tri godine Jones je otkrio da on i njegova supruga Tanya, s kojom ima dvoje djece, boluju od raka kože.Nakon što mu je dijagnosticirana bolest, Vinnie se potpuno povukao iz javnosti.

"Kada mi je liječnik priopćio da imam rak pitao sam ga samo koliko mi je života ostalo. Tijekom karijere borio sam se s nekim od najčvršćih i najprljavijih muškaraca, bio sam u nekoliko krvavih obračuna u barovima, ali ovo je daleko najteži i najopasniji protivnik s kojim sam se susreo", izjavio je Jones u jednom od rijetkih intervjua nakon povlačenja sa scene. Prošle godine uspio je pobijediti bolest nakon čega se upustio u nove poslovne pothvate.