Slavne zvijezde već danima nastoje uvjeriti javnost da svoj glas daju onom kandidatu kojeg i sami podržavaju.


Najveće američke rock i pop zvijezde u ponedjeljak navečer pozvale su birače da izaberu Hillary Clinton za predsjednicu na predzadnjem predizbornom skupu organiziranom u Philadelphiji, pišu agencije.

Springsteen, jedna od najvećih atrakcija na sinoćnjem koncertu pozvao je američke birače da se odluče za Clinton, istaknuvši važnost "njezine vizije Amerike u kojoj je svaki njezin državljanin važan".

Brucea Springstee (Foto: Getty)

"Napravimo sve što možemo kako bismo kasnije mogli reći da smo bili uz Hillary Clinton - na pravoj strani povijesti", pozvao je Boss 40.000 prisutnih na skupu Philadelphiji, kolijevci američke demokracije. Podsjetio je i da republikanski kandidat Donald Trump "u prvi plan stavlja vlastite interese i ego ispred američke demokracije".

Springsteenu su se u glavnome gradu Pennsylvanije pridružili Jon Bon Jovi, a ondje su bili američki predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama.

Bon Jovi (Foto: Getty)

Bon Jovi je kasnije s Hillary Clinton otišao u drugu važnu američku saveznu državu Sjevernu Karolinu na ponoćni koncert, kojim je zatvorena predizborna kampanja demokratske kandidatkinje. Ondje je glavna zvijezda bila pop diva Lady Gaga.

Obraćajući se obožavateljima u prepunoj dvorani u Raleighu, samo nekoliko sati prije otvaranja prvih birališta u utorak, Lady Gaga je kazala da je Hillary Clinton sazdana "od čelika". "Bez obzira na to u kojoj je mjeri apsurdan i zlonamjeran bio Trump u predizbornim sučeljavanjima i govorima, Hillary mu je odgovarala osmijehom i nastavljala svojim putem", kazala je Gaga.

Lady Gaga (Foto: Getty)

Istodobno je u New Yorku u ponedjeljak navečer besplatan koncert održala Madonna, koja je, uz vlastite hitove otpjevala i Lennonov "Imagine". Okupljenim je Amerikancima poručila da glasanjem za Clinton "spase ovu državu" te ih zamolila "da svakako iziđu na izbore... da glasaju srcem, 'glavom', duhom i dušom". "Osobno smatram da još uvijek živimo u ekstremno šovinističkoj, seksističkoj, mizoginoj državi i zbog toga na njezinu čelu treba biti Hillary Clinton", bila je izravna Madonna.

U posljednjih nekoliko dana Clintonovoj su potporu na skupovima uz spomenute glazbene zvijezde dali i Jay Z, Katy Perry, Stevie Wonder, Miley Cyrus, Pharrell Williams i Jennifer Lopez.. (Hina)