Iako slavne osobe rijetko progovaraju o svom zdravstvenom stanju, ove zvijezde odlučile su podijeliti kako boluju od bipolarnog poremećaja.


Bipolarni poremećaj je obilježen naizmjeničnim razdobljima maničnog, depresivnog i normalnog raspoloženja, od kojih svaki traje tjednima do mjesecima. Neke slavne osobe priznale su kako pate upravo od ovog poremećaja.

Catherine Zeta-Jones

Vezani članci Diandra Luker Rijetki se sjećaju da je prije bezvremenske ljepotice bio u braku s ovom damom, zbog nje je upao i u jednu jako neugodnu situaciju PR Ekskluzivno pogledajte napetu scenu iz ljetnog kino hita Escape Room 2

Slavna glumica javno je priznala da se bori s bipolarnim poremećajem 2012. godine. U jednom intervjuu izjavila je kako je suočavanje s ovom bolešću posebno teško kada je netko poznata osoba koja se nalazi pod konstantnim kritiziranjem, te kada je nemoguće pobjeći od mišljenja drugih. Najpametnija stvar koju je napravila je ta što nije posjećivala Internet, jer za sebe kaže da je osoba koja samo primjećuje negativne stvari. Nada se kako će njena otvorenost o ovom problemu pomoći drugim ljudima da shvate kako se poremećaj može pobijediti.

Demi Lovato

Popularna pjevačica kaže kako joj je dijagnoza pomogla jer je napokon znala što nije u redu i shvatila je zašto se samoozljeđivala tijekom adolescencije. Lovato je izjavila da je život s bipolarnim poremećajem moguć, ali treba biti strpljiv. Kaže kako nije lako svaki dan biti pozitivan, ali da mora pozitivno razmišljati kako bi ostala zdrava.

Jean-Claude Van Damme

Akcijska zvijezda tijekom 1990-ih je tulumario, brakovi su mu propadali i bio je ovisnik o kokainu. Kasnije se prijavio u kliniku za odvikavanje te mu je dijagnosticiran bipolarni poremećaj. U jednom intervjuu je izjavio kako kod ljudi s bipolarnim poremećajem postoji veći rizik za zlouporabu droga. 'Osobe koje konzumiraju drogu lako je suditi, ali oni pate od teških psihičkih poremećaja.'