Biti će i istrage

Gdje su nestali glasovi na Eurosongu? 'Bodovi su nam ukradeni!'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ministri vanjskih poslova Rusije i Azerbajdžana zajednički su proglasili neviđenim i sramotnim krađu glasova Rusiji na Eurosongu čija je finalna večer održana u subotu.

Kada su glasovi Azerbajdžana objavljeni na 58. Eurosongu,  svi su bili u šoku - stoga su glasove otišli i provjeriti.

Pogledaj i ovo showbuzz Anketa čitatelja Eurosong: Favoriti Danci nastupaju nakon Hrvata, tko će biti bolji?

'Ovdje se događa neka vrsta detektivske priče. Najveći azerbajdžanski mobilni operater dostavio nam je rezultate - prema kojem je Ukrajini otišlo najviše glasova, potom Rusiji na drugom mjestu. No gdje su glasovi? Kako su nestali? To je pitanje za javnu televiziju. Morat ćemo pokrenuti istragu da saznamo kamo su nestali glasovi koje su stanovnici Azerbajdžana dali Rusiji', rekao je Elmar Mammadyarov, ministar vanjskih poslova Azerbajdžana.

>> 19-godišnjakinja koja je osvojila Europu svojom pjesmom!

 Prema tim podacima Rusija je od svojih susjeda trebala dobiti barem 10 bodova no gdje su glasovi iščezli utvrdit će istraga koju je naredio i sam predsjednik Azerbajdžana Iiham Aliyev. I on želi da se rasvijetli zašto Rusija od njegove zemlje nije dobila ni jedan bod. Zahtjev predsjednika za istragom nije nimalo bezazlen - Iiham Aliyev poznat je po čvrstoj ruci kojom vodi zemlju, a često i optuživan za kršenje ljudskih prava.

'10 bodova nam je ukradeno. Ne samo nama nego i svima koji su glasovali. To ni jednog od nas ne usrećuje. I ja i moj kolega slažemo se, nakon što javna televizija razjasni kako se to dogodilo, utvrdit ćemo što napraviti kako ovaj neviđen čin ne bi ostao bez pravovaljanog objašnjenja', tvrdi Sergei Lavrov, ministar vanjskih poslova Rusije.

Rusija je pak Azerbajdžanu dodijelila maksimalnih 12 bodova, što im je između ostalog pomoglo da se plasiraju na visoko 2.mjesto - odmah iza pobjednice Danske, dok je Rusija završila na 5.mjestu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene