'Moja majka borila se s rakom jedno destljeće i umrla je u dobi od 56 godina', početak je teksta Angeline Jolie objavljenog u New York Timesu.


'Izdržala je dovoljno da upozna i drži svoje prvo unuče u rukama. Ali ostala moja djeca nikad neće imati priliku upoznati je i doživjeti to iskustvo da osjete koliko je bila puna ljubavi i gracioznosti', napisala je Angelina Jolie u nastavku teksta o svojoj majci Marcheline Bertrand koja je njoj značila najviše na svijetu te koja je preminula u 56. godini života nakon 10-godišnje borbe s rakom dojke.

Vezani članci Alice Evans i Ioan Gruffudd Njihovo prljavo rublje procurilo je u javnost nakon razvoda, a neki od bivših parova još se prepucavaju preko medija Slika nije dostupna Izložen portret tijela Angeline Jolie nakon operacije

>> Pročitajte potresno pismo Angeline Jolie!

Marcheline
je preminula 2007. godine i to je bio posebno težak trenutak za Angelinu koja suze nije mogla suspregnuti ni tijekom javnih nastupa kad je morala odgovarati na pitanja o pokojnoj majci.

Angelina ne želi prerano napustiti ovaj svijet

Bila je to prilika da se prvi put otkriju strahovi glumice koja je dotad slovila za žensko savršenstvo, ženu savršena izgleda i pomalo mračnu personu. I baš kad je Angie 2006. godine stupila u vezu s Bradom Pittom, napokon pronašla sreću i spokoj u životu te dobila prvo biološko dijete, Shiloh Nouvel, njezina majka je preminula.

Otad pa sve do danas glumica je strahove od raka dojke provlačila kroz mnoge intervjue. Poznata je i njezina izjava kako je uvjerena da će umrijeti mlada zbog raka dojke čiji gen je naslijedila od majke te kako zato želi roditi mlada što više djece.

Izgleda kako je Angelina tijekom godina pronašla najbolje rješenje za svoje strahove i putem medija ga je podijelila sa svim ženama na svijetu. Izvršila je dvostruku mastektomiju i tako doskočila opasnoj bolesti.

'Vrlo često govorimo 'o maminoj mami' i tad se nađem u situaciji gdje pokušavam objasniti bolest koja nam ju je oduzela. Pitali su me može li se i meni dogoditi isto. Uvijek sam im govorila da se ne brinem, ali istina je da i ja nosim 'krivi' gen, BRCA1, koji jako povećava rizik od razvijanja raka dojke i jajnika', napisala je Angelina u New York Timesu, u sklopu poduljeg teksta kojem je cilj potaknuti žene, nositeljice opasnog gena, na preventivnu akciju po pitanju raka dojke.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju