Otkrila gene

Ima genetske predispozicije: 'Bojim se da ću umrijeti od iste bolesti kao i moj otac'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Bivša članica žirija X Factora već je nekoliko puta vodila bitke s bolešću, no sada je otkrila da joj prijeti još jedna!

Sharon Osbourne već je nekoliko puta vodila bitke s bolestima te ih je, na sreću, sve uspješno dobila. No postoji ipak jedna bolest protiv koje je, kao i svi ostali, potpuno bespomoćna. Riječ je o Alzheimerovoj bolesti, a Sharon se boji da bi mogla oboljeti od nje jer je otkrila da bi je mogla genetski naslijediti.

Pogledaj i ovo Sharon Osbourne Više ne nalikuje na sebe Supruga legendarnog rokera osvanula nikad mršavija i drukčijih crta lica, za nju su zabrinuti i prijatelji koje nije htjela slušati

Sharon Osbourne ostala bez zuba u emisiji uživo

'Ozzy i ja smo obavili neke testove u Engleskoj i tri smo mjeseca čekali na rezultate. Testirali smo svaku ćeliju, kromosom i gen u našim tijelima, nešto poput DNA testa samo još milijun puta preciznije. Rezultati su pokazali da imam dva od četiri gena koja mogu uzrokovati Alzheimera. Nisu dva glavna gena, no svejedno su tamo', otkrila je za Mirror.

Sharon zna kako izgleda borba s Alzheimerom jer je njezin otac Don Arden bolovao od te bolesti. 'Bila sam shrvana jer je moj otac preminuo od Alzheimera. To je najgora bolest koja te potpuno uništi, uništi ti dušu. Kad vidite nekog koga volite da se s time mora boriti... To je užasno. Najgore je što ništa ne mogu učiniti da bih je spriječila', rekla je Sharon i dodala: 'Moj otac je bio mentalno vrlo aktivan. Pogledajte samo Margaret Thatcher, Ronalda Reagana... I oni su bili vrlo aktivni, a to je ono što me najviše plaši.'

Sharon je 2002. godine dijagnosticiran rak debelog crijeva, a otkrila je i da ima gen za bolest dojke. Iako je preboljela rak debelog crijeva, deset godina poslije, nije htjela opet riskirati te se stoga odlučila za operaciju mastektomije.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene