Grozno

Shakira se prestrašila zatvora: Iskeširala ogromnu svotu novca španjolskim vlastima

Shakira (FOTO: Getty) Shakira (FOTO: Getty) 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Shakira (FOTO: Getty) Shakira (FOTO: Getty) Shakira (FOTO: Getty) +0 Shakira (FOTO: Getty) Galerija

Shakiru su Španjolci optužili da je utajila porez. Prijetio joj je zatvor, pa je isplatila veliku svotu novca.

Prestrašila se Shakira zatvora, i to opako, pa je brže-bolje španjolskim vlastima platila skoro 18 milijuna funti poreza. Naime, upozorili su je da bi mogla biti optužena za izbjegavanje plaćanja poreza, a kazne su rigorozne. Svota se nakupila jer cijela optužba datira još iz 2011. godine. Vlasti su provjerile njezino financijsko stanje u periodu od 2011. do 2014. godine, govoreći da je izbjegla platiti porez.

Pogledaj i ovo Gerard Pique Vrlo nezgodno Piqueu u klubu počeli skandirati Shakirino ime, pogledajte njegovu reakciju i što je okupljenima poručio!

Ugledni El Periodico piše stoga o ogromnom iznosu koji je platila za 2011. godinu. Pretpostavlja se da će se iznosi za sljedeće tri godine tek provjeravati, a potom i platiti. Španjolska Porezna agencija tvrdi da im je Shakira dužna jer je u spomenutom periodu živjela u Španjolskoj te je bila dužna njima isplaćivati porez za veliku zaradu koju je utržila diljem svijeta, a ne samo onu koju je zaradila u Španjolskoj. Prije nego što se prijavila kao porezni obveznik Barcelone, Shakira je bila prijavljena na Bahamima.

Sporno je to što se kao porezni obveznik u Španjolskoj prijavila tek 2015. godine. Ona tvrdi da nije namjerno izbjegavala plaćati porez, već je čekala da se donesu kriteriji za plaćanje. Naime, njezini odvjetnici tvrde da je u Španjolskoj boravila manje od šest mjeseci godišnje te da nije bila dužna svu svoju zaradu njima prijavljivati.

Shakira (FOTO: Getty) Shakira (FOTO: Getty)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene