Shakira se suočava s teškim optužbama španjolskih tužitelja za utaju poreza.

Galerija


Španjolski tužitelji podigli su tužbu protiv popularne kolumbijske pjevačice Shakire optuživši je da nije platila 14,5 milijuna eura poreza u Španjolskoj, zemlji u kojoj igra njen suprug, nogometaš Gerard Pique.

Vezani članci Ivo Bićanić, ekonomist Stručnjak upozorava: Reforme nisu uspješne, u Hrvatskoj se teret koronašoka prebacuje na buduće generacije Shakira i Antonio de la Rua (Foto: AFP) Prije slavnog nogometaša voljela je sina bivšeg argentinskog predsjednika, a onda su završili na sudu

Tužba je podignuta u katalonskoj regiji, gdje pjevačica redovno prisustvuje utakmicama Barcelone, kluba za koji igra njen suprug.

Optužena je da nije platila porez na prihode koje je zaradila u razdoblju od 2012. do 2014. godine.

Shakirini predstavnici rekli su da nemaju komentara.

Shakira i Pique par su od 2010. godine i imaju dvoje djece.

To je najnoviji slučaj da je neka poznata strana osoba povezana s najvišim nogometnim krugovima optužena da izbjegava platiti porez dok živi u toj zemlji.

Predmet ranijih istraga bili su Barcelonin Lionel Messi te Cristiano Ronaldo koji je ove godine napustio Real Madrid i otišao igrati u Juventus.

Prošle godine podignuta je optužnica i protiv Luke Modrića koji igra u Real Madridu zbog sumnje u utaju poreza 2013. i 2014.

U međuvremenu, Modrić je priznao djelo i nagodio se sa španjolskim tužiteljstvom.

Podsjećamo, Shakira je zbog problema neplaćanja poreza bila na meti tužiteljstva još početkom ove godine, kada je uspjela izbjeći zatvorsku kaznu. Hoće li joj to i ovog puta poći za rukom tek ćemo vidjeti.

(Hina)

Obožava ih kršiti, no čini se kako Meghan protiv ovog pravila kraljevskog dvora ipak neće moći

Posrnula holivudska zvijezda ne prestaje šokirati nezdravom pojavom i pokušajima da izgleda seksi