Odvjetnički tim Severine Kojić podnio je dvije žalbe na presudu zagrebačkog Općinskog građanskog suda koji je poznatoj pjevačici oduzeo skrb nad 7,5 godišnjim sinom i odredio da će dječak živjeti s ocem, piše u subotu Jutarnji list.


Odvjetnički tim Severine Kojić podnio je dvije žalbe na presudu zagrebačkog Općinskog građanskog suda koji je poznatoj pjevačici oduzeo skrb nad 7,5 godišnjim sinom i odredio da će dječak živjeti s ocem, piše u subotu Jutarnji list.

Vezani članci Slika nije dostupna Novi problemi za Severinu: Dobila kaznenu prijavu, a i policija je svratila kod pjevačice Slika nije dostupna Ozbiljna lica, pogled sakrila iza naočala: Seve prvi put u javnosti od glasina o krizi u braku, snimljena na putu za sud

Odvjetnici su već prije podnijeli i zahtjev za određivanjem privremene mjere da otac, srbijanski poduzetnik Milan Popović, ne smije dijete odvesti iz Hrvatske jer je od Severine ultimativno mailom zatražio da mu preda dječakovu hrvatsku putovnicu.

Jutarnji neslužbeno doznaje da se u žalbi na 30-ak stranica obrazlaže zašto Severina Kojić smatra da treba ukinuti presudu. Među ostalim, smatra da se sud upustio u odlučivanje s kim će dijete živjeti, a da pritom nije uzeo u obzir da dijete ima pravo znati gdje će živjeti, da ga upoznaju s činjenicom gdje bi mu trebao biti dom i da se, i prema Konvenciji UN-a o pravima djeteta, dijete mora pitati za mišljenje i upoznati sa svim pitanjima koja se tiču njegova privatnog života.

Odvjetnici smatraju da kod donošenja presude nije bilo ostvareno temeljno ljudsko pravo na nepristrano suđenje, a u žalbi navode i niz činjenica koje je, po njihovom mišljenju, prvostupanjski sud pogrešno ustanovio.

Do odluke višeg suda Severina Kojić će morati poštivati prvostupanjsku odluku kojom je određeno da dječak živi s ocem. Svaka daljnja odluka u vezi s pohađanjem škole i zdravstvenoj skrbi prepuštena je Milanu Popoviću, koji se o tome više ne mora suglasiti sa Severinom.

Njezini odvjetnici smatraju da su opravdani prijedlozi da se pred drugostupanjskim sudom provede rasprava. Ako se ustanovi da je bilo bitne povrede zakona pri sudačkom odlučivanju, mogu se zatražiti objašnjenja o tim povredama ili provesti izvidi radi provjere istinitosti navoda, piše Jutarnji list.

(Hina) 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju