Serena Williams je na Instagramu podržala Meghan Markle nakon njenog i Harryjevog intervjua s Oprom Winfrey.

Galerija


Tenisačica Serena Williams pružila je podršku svojoj prijateljici Meghan Markle nakon njenog i Harryjevog intervjua s Oprom Winfrey.

Vezani članci Princ Harry i Meghan Markle Prije nekoliko mjeseci sve su oštro kritizirali, a Meghan sada jedva čeka ponovni dolazak na dvor, dok Harry prijeti tužbama? Princ Harry - 2 Princ Harry progovorit će o teškoj temi, rijetko koga to neće dirnuti kao i prizori drugih zvijezda na rubu suza

Sportašica je na svojem Instagramu objavila pismo u kojem je nahvalila Meghan i kojim je dirnula stotine tisuća svojih pratitelja na društvenoj mreži.

"Meghan Markle, moja nesebična prijateljica, živi svoj život s empatijom i suosjećanjem. Ona me svakodnevno uči što znači biti plemenit. Njene riječi oslikavaju bol i okrutnost koje je iskusila", započela je Serena, a zatim se dotakla i teme rasizma zbog priznanja slavnog para da se jedan član kraljevske obitelji brinuo hoće li koža njihova sina Archieja biti pretamna.

"Znam iz prve ruke da institucije i mediji koriste seksizam i rasizam kako bi omalovažavali žene i Afroamerikance, kako bi nas slomili i demonizirali. Moramo preuzeti odgovornost i osuditi zlonamjerne, neutemeljene tračeve i tabloidno novinarstvo. Posljedice koje sustavno ugnjetavanje i viktimizacija imaju na mentalno zdravlje su poražavajuće, izolirajuće i prečesto smrtonosne. Želim da Meghanina kći, moja kći i vaše kćeri žive u društvu u kojem vlada poštovanje", napisala je Serena.

Iako Harry i Meghan nisu imenovali člana obitelji s rasističkim stajalištima, na Twitteru su mnogi zaključili da se radi o princu Charlesu.

"Jako sam ponosna što si tako hrabra. Znam da to nikad nije lako. Ti si jaka - oboje ste jaki. Volim te. Obožavam te. Tvoja prijateljica", dodala je Williams u opisu svoje objave na Instagramu.

"Da! Hrabro je govoriti istinu. Lijepo je što si se zauzela za svoju prijateljicu", poručila joj je oskarovka Viola Davis.

Serenino i Meghanino prijateljstvo seže iz vremena prije nego se ona udala za princa i često su isticale kako su jedna su drugoj golema podrška, a tenisačica je bila i na njihovom raskošnom vjenčanju. Ovdje je zanimljivo spomenuti i da su Meghan i Harry u intervjuu otkrili kako su tada već bili u braku jer su se zapravo vjenčali tri dana prije, na privatnoj ceremoniji.

Slavni par je u intervjuu s Oprom iznio i brojne druge šokantne detalje, među ostalim i da im je kraljevska obitelj uskratila financije nakon preseljenja u SAD, dok je sve najviše šokiralo Meghanino priznanje da je tijekom trudnoće s Archiejem imala suicidalne misli.

Otkrili su i kako će sada dobiti kći, a Meghan bi trebala roditi na ljeto.

Šok za šokom! O ovim će se detaljima iz Harryjevog i Meghaninog intervjua pričati još dugo

Komentar na intervju princa Harryja i Meghan Markle ima i Bijela kuća, otkrili su što američki predsjednik misli o svemu