Snimanje u tijeku

Senad Bašić: 'Manje vremena provodim s obitelji i najviše mi to nedostaje'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Senad Bašić priznaje da uživa na snimanju devete sezone, a najbolje trenutke donijeli su novi kolege na setu.

Izet, Faruk i Damir, tri su generacije već svima poznate obitelji Fazlinović. S novim nastavcima stigle su nove zgode i nezgode ove jedinstvene obitelji. S obzirom na to da se Mustafa, Senad i Moamer privatno zaista dobro slažu, svađe za potrebe serijala dobre su za njihovo prijateljstvo.

Pogledaj i ovo Senad Bašić Imao se čime pohvaliti Faruk iz Lud, zbunjen, normalan oglasio se na društvenim mrežama nakon dugo vremena i teškog razdoblja: "Bravo, maestro!"

Sve je počelo davne 2006. godine, kada su Mustafi Nadareviću i tada 46-godišnjem Bašiću ponudili prvu televizijsku suradnju na projektu imena Dobri momci. Naziv serijala je ubrzo promijenjen u 'Lud, zbunjen, normalan'.

'Farukov karakter je nepromjenjiv, ali iz sezone u sezonu njegove osobine postaju izraženije i intenzivnije. Kako serija traje godinama Faruk postaje sve infantilniji kako stari. Čipovi u glavi mu malo oksidiraju, ali mu zato kosa dobiva sjaj (neuki kažu osijedio) . Farukova slabost prema ženama postaje sve zamršenija i počinje ličiti na Gordijev čvor, a najgore od svega što je prespavao sat povijesti u kojem se učilo o Aleksandru Makedonskom', šali se Senad Bašić koji glumi e seriji glumi Faruka.

Ekskluzivno: Zakoračite u ludi svijet Fazlinovića

I nakon osam sezona, serija 'Lud, zbunjen, normalan' ima svoju vjernu publiku.
'Publika voli dobru igru. Ne voli slabu i lošu igru. Gluma je igra i svi glumci i autori koji sudjeluju u stvaranju dobre glumačke igre, je zapravo ono što publika prepoznaje i voli. Svi mi iz serije radimo svoj dio posla posvećeno , čestito i marljivo. Većina publike voli vidjeti te osobine koje i sama ima. Oni pokvareni i pogani ne gledaju nikakve igre, a glumu pogotovu', kaže Senad.

Senad Bašić priznaje da uživa na snimanju devete sezone, a najbolje trenutke donijeli su novi kolege na setu.

'U seriju je došao Branko Janković koji igra Fufeta, predivan glumac, zaigran, vješt, posvećen glumi i za mene je bila velika sreća da sam ga upoznao i počeo surađivati sa tako divnim glumcem i čovjekom', rekao je glumac te priznao da bi se kao gledatelj serije najbolje poistovjetio upravo s Fufetom.

Iako uglavnom vlada opuštena atmosfera, bilo kakve 'trzavice' brzo se rješavaju.

'Poštujemo jedni druge. I sve rijetke trzavice koje se dese na snimanju rješavamo kroz kreativne konflikte. Nikad ne dozvolimo da bilo kakva 'trzavica' pređe u destrukciju. Pravila stvaranja ovakve vrste programa su jako osjetljiva i lako se daju prekršiti i urušiti. Mi ne dozvoljavamo da se to dogodi', objašnjava.

Iako iz sezone u sezonu nasmijava gledatelje Nove TV, Senad priznaje da ipak više uživa u malo drugačijim ulogama.

'Kao glumcu lakše mi je glumiti ozbiljne dramske uloge. Teže mi je glumiti komične likove. U komičnim likovima moraš biti sve ono što jesi u ozbiljnim ulogama , plus iracionalni višak ili manjak, koji te uloge čini komičnim. Komične uloge imaju zastrašujući imperativ da izazovu smijeh, dobro raspoloženje, zabavu i sve to mora biti u pravo vrijeme, na pravom mjestu , u pravoj mjeri i sa pravim partnerima koji imaju sklonosti i sposobnosti za komediju', objašnjava.

Serija 'Lud, zbunjen, normalan' velika je prekretnica u njegovoj karijeri, ali Senad kaže da se ipak nekih stvari morao odreći.

'Manje vremena provodim s obitelji i najviše mi to nedostaje. Više komuniciramo na Face Time-u tako da nadoknadimo taj nedostatak. Hvala 'smart revoluciji'. Ali što ćemo, tako je kako je. Ja se držim one narodne: 'Bolje se sto put zavalit od rada nego jednom od gladi (lijenosti)', kaže Senad.

Senad obećava da sve gledatelje 9. Sezone očekuje puno zabave i smijeha te nove zgode i nezgode obitelji Fazlinović.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene