Svima dobro znana i obožavana serija Seinfeld na današnji dan prije 27 godina imala je svoju premijeru.


Najgledanija američka humoristična serija u povijesti vrlo brzo se svima zavukla pod kožu, iako je to zapravo serija o ničemu. No, možda je baš zato tako posebna. Malo tko je vjerovao u njezin uspjeh. Šansu joj je dala televizijska postaja NBC i nije pogriješila. Prva epizoda emitirala se 5. srpnja 1989. pod imenom 'Seinfeld Chronicles', a u devet sezona serija je osvojila prestižne nagrade poput tri Zlatna globusa te deset Emmyja. Iako su prvotno producenti u NBC-u pilot proglasili neuspjehom i nisi odobrili dajnje snimanje serije, producent Rick Ludwin se izborio i serija se nastavila emitirati.

Jerry Seinfeld (Screenshoot: Nenewspapers.com)

Larry David i Jerry Seinfeld su osmislili i režirali seriju koja je postigla nevjerojatan uspjeh. Odličan scenarij, ali i glumci osvojili su publiku. Američkog glumca Michaela Richardsa pretvorili su u Kramera, urnebesno smiješnog 'luđaka' kojeg se obožavatelji i dan danas sjećaju. Julia Louis-Dreyfus, koja glumi Elaine, nije se pojavila u pilotu. Štoviše, nije znala za njegovo postojanje sve do 2004. godine, ali se vrlo brzo uklopila u samu seriju.

Pročitajte i priču o mladom glumcu koji je završio u raljama alkohola.

O najboljoj seriji ikad u jednoj epizodi lik George Costanza, ukratko objašnjava samu ideju o snimanju serije.

Jednostavnost i spontanost svih glavnih likova dovodi do urnebesno smiješnih situacija, a nijedna serija se nije uspjela približiti uspjehu kakav je ostvario Seinfeld. Bravo!