Scarlett Johansson tužila je Disney zbog emitiranja filma "Crna udovica" na streaming servisu.

Galerija


Scarlett Johansson, zvijezda Marvelova filma o superjunakinji "Crna udovica", tužila je u četvrtak Walt Disney Co tvrdeći da je tvrtka prekršila njezin ugovor kada je film pustila na streaming platformu u isto vrijeme kada se film počeo emitirati u kinima.

Vezani članci Sean Penn - 2 Iznenada je ostao bez brata, a svijet je šokirala vijest o njegovom napadu na poznatu suprugu - istinu o incidentu znaju samo oni Scarlett Johansson i Colin Jost - 7 Holivudska ljepotica se treći put udala: Objavila sretnu vijest na neobičan način

Strategija dvostrukog emitiranja smanjila je glumičin honorar, kako navodi u tužbi podnesenoj Višem sudu u Los Angelesu.

"Crna udovica" u kinima se počela prikazivati 9. srpnja i naplaćuje se 30 dolara na streamingu Disney+.

Disney je tijekom pandemije koronavirusa testirao dvostruki plan prikazivanja za neke filmove dok tvrtka pokušava pojačati svoju uslugu na internetskoj videoplatformi.

Johansson u tužbi tvrdi da je Disney želio usmjeriti publiku prema Disney+, gdje bi mogao zadržati prihode za sebe uz istodobno povećanje baze pretplatnika Disney+, što je dokazan način za povećanje cijene dionica Disneyja, objašnjava se.

"Drugo, Disney je želio bitno obezvrijediti sporazum gospođe Johansson i time zaraditi", navodi se u tužbi.

Film "Crna udovica" postavio je rekord zarade u kinima za razdoblje pandemije koronavirusa zaradivši prvog vikenda prikazivanja 218 milijuna dolara. 

(Hina)

Nema tko se u Dubrovniku nije okrenuo za najljepšim ženama svijeta, no čini se da njima baš i nije godila tolika pažnja

Nijedna žena nije javno prevarena više puta od nje, ali ona suprugu nogometašu oprašta svaku aferu: "Vjerojatno neki misle da sam glupa"