Tumačio sadržaj

Saša iz TBF-a morao na sud zbog pjesme i stihova: "Moja mater te traži"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Saša Antić mora na sud kako bi svjedočio o svojoj pjesmi "Mater". Ovo se dosad nije dogodilo, bar ne u Hrvatskoj, a rijetkost je i u cijelom svijetu.

Saša Antić dobio je poziv od Općinskog suda u Virovitici da se pojavi kao svjedok na raspravi u kaznenom predmetu. Okrivljenik je mladić koji je policajcu u poruci poslao, između ostalog i: "Naša mater te traži". Referirao se na stihove TBF-a iz pjesme "Mater" koju je Antić napisao.

Pogledaj i ovo showbuzz I to drugi put... 'U siječnju nam stiže beba, bit će dečko!'

Sud smatra da je stoga upravo Saša Antić najstručniji da protumači riječi kako bi se utvrdilo ima li u njima elemenata ozbiljne prijetnje. "Što reći, zahvalan sam na prilici da javno tumačim značenje jedne svoje pjesme jer se znalo dogoditi da se poneke protumače potpuno pogrešno od onog što sam htio reći", istaknuo je glazbenik u svojoj kolumni.

Antić se zapitao i zašto baš on te dodao da se ne može sjetiti nijednog sličnog slučaja, osim onog kada su devedesetih godina pokojnog Tupaca priveli jer je čovjek koji je ubio nekoliko ljudi u automobilu imao kazetu s njegovim pjesmama. Saša se ipak ne želi šaliti jer je situacija očito ozbiljna.

"Radi se o sudbini jednog ljudskog bića koje bi moglo biti optuženo za prijetnju stihovima pjesme koja nema veze sa stvarnosti. Ona je igrokaz, fikcija i groteskno pretjerivanje koje se artificiranom agresijom ruga nasilniku. Glavni lik pjesme je karakterno degradirani jadnik koji se skriva iza majke, ona je ilustracija njegove nemoći i moguće samo plod njegove mašte. Naravno, vjerujem da do osuđujuće presude neće doći. Kad bi se to dogodilo, osim nepravde prema okrivljeniku, i pjesma 'Mater' dobila bi inkriminirani status, postala bi nešto kao hladno oružje. Zajebana i velika stvar za jednu pjesmu, ali s druge strane i službena potvrda da se radi o oštrim stihovima", zaključio je Antić.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene