Glumac i redatelj Saša Anočić ispraćen je na posljednji počinak na groblju u Osijeku.

Galerija


Obitelj, prijatelji i kolege okupili su se na osječkom groblju svete Ane kako bi se posljednji put oprostili od iznenada preminulog glumca i redatelja Saše Anočića.

Pigodni govor održali su glumac Rakan Rushaidat i glumica Vlasta Ramljak, a nitko od okupljenih nije mogao sakriti emocije i tugu zbog preranog odlaska dragog im Saše.

Saša Anočić iznenada je preminuo u 53. godini, a rođen je 1968. godine u Osijeku. Akademiju dramske umjetnosti završio je u Zagrebu 1998. godine. Prvo je radio u HNK Osijek, zatim u Zagrebačkom kazalištu mladih, a od 2003. godine u Kazalištu Trešnja u kojem je jedno vrijeme bio i ravnatelj.

U Trešnji je ostvario brojne zapažene uloge i režirao niz predstava. Za svoju predstavu "Kauboji", koja je postavljena 2008. godine u Teatru Exit, dobio je Nagradu hrvatskog glumišta za režiju, Plaketu Grada Zagreba, Vjesnikovu nagrada "Dubravko Dujšin", Marul za najbolje redateljsko ostvarenje i brojne druge, a i kao predstava u cjelini osvojila je mnogobrojne nagrade.

Javnosti je bio poznati i kao otac 30-godišnje glumice Mije Anočić-Valentić koju trenutno možemo gledati u seriji "Dar Mar".

U najgledanijoj dramskoj seriji "Kud puklo da puklo", u kojoj je glumio od 2015. do 2016. godine, Saša je utjelovio lik kriminalca Srećka Barbote koji nakon povratka u Oštrovac poslije više od dvadeset godina doznaje da ima kćer Dijanu koju glumi Tijana Pečenčić.

"Zaista sam uživao na setu i super mi je bilo raditi s Tijanom. Imam stariju kćer pa mislim da sam se jako dobro snašao u ovoj ulozi", kazao je 2015. godine Saša za Novu TV.

"Moram reći da sam jako uživao na setu i bilo mi je drago raditi apsolutno sa svima i mislim da su pisci napisali odlične dijaloge", dodao je.

Od 2017. do 2018. godine u seriji "Čista ljubav" glumio je Milana Lončara.

Još neke od istaknutih predstava koje je režirao i za koje je dobio nagrade su "Komšiluk naglavačke", Noževi u kokošima", "To samo Bog zna" i "Kad se mi mrtvi pokoljemo".

Glumio je i u filmovima "Kauboji", "Koko i duhovi", "Libertango", "Crnci", "Zapamtite Vukovar", "Gospođa za prije", "Armin" i još mnogim drugima.

Osim kćeri Mije, koju ima iz prvog braka, Saša je iza sebe ostavio troje djece koje je dobio u drugom braku, Izabelu, Rafaela i Angelu.

Tatjana Jurić o detaljima raskida zaruka s poznatim poduzetnikom: "To je život. Što ćemo se svi praviti da nam je sve super?"

Kada se srede smatraju ih najljepšima na svijetu, a ovako izgledaju kada ih slučajno u prolazu uhvate paparazzi