Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Natjecateljski program – Igrani film donosi prvu svjetsku premijeru ove godine. Riječ je o filmu ČVOR, turskog reditelja Tunça Davuta.


Kao sezonski radnici u šumarstvu, braća Kemal i Cemal su suočeni sa neizvjesnom budućnošću i životom u kući koju su naslijedili od oca smještenoj na rubu jednog sela na zapadu Turske uz obalu Crnoga mora.

Neovisnost Slovenije 1991. označila je početak raspada bivše Jugoslavije

Vezani članci Slika nije dostupna Benicio Del Toro dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 21. Sarajevo Film Festivala Slika nije dostupna 21. Sarajevo Film Festival: Buran pljesak za Matanićev "Zvizdan"

Sa namjerom da započne novi život, čestita žena Nalân jednoga dana dolazi živjeti sa Kemalom i ubrzo se počinje ponašati kao u vlastitoj kući.

Iako njena nazočnost tješi Cemala, koji je potresen nedavnom smrću svoje majke, ono istovremeno produbljuje postojeći jaz između dva brata.

Neodlučna da ode ili ostane, Nalân postaje sve sklonija Cemalovoj suosjećajnoj prirodi. Zatečeni u toj nerazmrsivo zapletenoj situaciji, troje protagonista sve dublje tonu u vlastiti očaj. U nadi da će se uspjeti pomiriti nakon što ih Nalân napusti, braća nastavljaju živjeti kao dva stranca koja dijele istu kuću.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook