Samo nek' je veselo!

Vatreni ritam sambe na sarajevski način: Dirljiva priča o nastanku benda čija pozitiva liječi ratne rane

Sarajevo Drum Orchestra (Foto: Nova TV) Sarajevo Drum Orchestra (Foto: Nova TV) Nova TV 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Sarajevo Drum Orchestra (Foto: Nova TV) Sarajevo Drum Orchestra (Foto: Nova TV) Sarajevo Drum Orchestra (Foto: Nova TV) +0 Sarajevo Drum Orchestra (Foto: Nova TV) Galerija

Bubnjari Sarajevo Drum Orchestra oduševili su i žiri i publiku svojim zaraznim ritmovima i vedrom vibrom.

Oni spajaju kazalište, glazbu, scensku umjetnost i zaraznu energiju, a sada su se iz Sarajeva došli predstaviti i hrvatskoj publici i žiriju Supertalenta.

Pogledaj i ovo Ivana Petrović ''hvala na povjerenju'' Ivana Petrović dobitnica je medijske nagrade Zlatni studio 2024: ''Posebno mi je drago da je to ove godine kad navršavam 20 godina rada na Novoj TV''

Sarajevo Drum Orchestra vedra je skupina glazbenika koji svojim ludim ritmovima donose pozitivu gdje god dođu, a samo minuta slušanja njihove glazbe - garantirano će vas razbuditi. 

Postoje već 20-ak godina, sve je počelo tek s jednom gitarom, a s vremenom i stjecajem različitih okolnosti polako su počeli eksperimentirati i s drugim zanimljivim instrumentima, od kojih su im srce zarobili - karnevalski bubnjevi. 

Na tim specifičnim bubnjevima veseli Sarajlije donose brazilske ritmove sambe koji pozivaju na ples, a nisu ravnodušnima ostavili ni naš četveročlani žiri.

Priča Sarajevo Drum Orchestra započela je na dirljiv način. 

"Afričke instrumente je donio neki Britanac koji je trebao podučavati muzikoterapiju i njemu se svidjelo kako smo mi to prihvatili, pa smo mi nastavili s djecom i mladima. Naučili smo svirati afričke bubnjeve, pa samba bubnjeve koji su ubrzo potom stigli. Sve je to bilo u periodu kad nismo bili svi složni, pa je to sve dobro došlo djeci da sazriju u nekom boljem glazbenom svijetu, a ne u onom konfliktnom'', objasnili su članovi benda referirajući se na posljedice ratnih vremena na ovim prostorima.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jajačja utrka 2019 Izvrsna utrka, organizacija i učesnici @sarajevo_drum_orchestra #sarajevodrumorchestra #sarajevo #jajce #polumaraton #jajackautrka2019 #samba #percussion #bubnjari #marchingdrums #music #artist #musician #musicians #drums #drummer #drumming #drummers #drumlife

Objavu dijeli Sarajevo Drum Orchestra (@sarajevo_drum_orchestra)

Danas ovaj šesteročlani bend radi kao prepoznatljivi sarajevski tim za animaciju djece. Organiziraju glazbene radionice koje naglasak stavljaju na izgradnju mira i suživota, a posvećeni su i muzikoterapiji onih s posebnim potrebama. Rade sa siročadi, djecom s posebnim potrebama, djecom s cerebralnom paralizom, a pokrivaju i područje cijele regije iako najviše angažmana dobivaju u svom rodnom Sarajevu. 

Od skromnih početaka došli su do suradnji s glazbenicima i grupama diljem Europe, a dio su i organizacije Musicians without Borders. Topla i humana priča ove skupine bubnjara dira u srce, a na nju nije ostao imun ni naš žiri ni publika. 

''Poslije vašeg nastupa ja se osjećam preporođena i zdrava'', rekla je Maja Šuput nakon uživanja u vatrenim i vrckavim ritmovima koje su proizveli članovi Sarajevo Drum Orchestra na svojim bubnjevima.

Žiri se jednoglasno složio - ovakav talent i požrtvovnost treba se nagraditi, pa su im omogućili prolaz u daljnje natjecanje. 

Više o Supertalentu čitajte na službenoj stranici.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene