Uznemirujuć sadržaj

60 sekundi strave - gledala je smrti u lice znajući da nema spasa

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sarah je imala samo 27 godina i pred njom je bila blistava karijera. U samo 60 sekundi sve se pretvorilo u noćnu moru.

Uskoro će se napuniti godina dana od tragične smrti Sarah Jones. Sarah je imala 27 godina kada je izgubila život snimajući scenu sna za film 'Midnight Rider'. Bila je asistentica kamere, omiljena među kolegama i pred njom je bila sjajna karijera. Prije filma 'Midnight Rider' Sarah je radila na velikim projektima poput 'Vampirskih dnevnika' i 'Glee'.

Pogledaj i ovo Dalibor Andonov Gru (Foto: Facebook) I njegov tragično završio Daliborov iznenada prekinut život obilježila je tragedija o kojoj nije volio puno pričati

Redatelj filma Randall Miller odlučio je da se scena sna u kojoj glumac leži na bolničkom krevetu snimi na željezničkom mostu iznad rijeke Altamaha u Georgiji. Krevet je bio postavljen na sredini pruge i snimanje je teklo kako je i bilo predviđeno sve do trenutka kada se na pruzi pojavio vlak koji je jurio prema prestravljenoj filmskoj ekipi. Iako zvuči kao scena filma unutar filma, na žalost, radilo se o stvarnoj nepredviđenoj situaciji.

IRONIJA SUDBINE Poginuo je na setu hit serije, ali njegova smrt spasila je živote

Ekipa je u stravičnih 60 sekundi, koliko je preostalo do naleta vlaka, panično pokušala pobjeći s mosta i ukloniti filmske rekvizite s tračnica. Kako se vlak sve više približavao panika je postajala sve veća. Bolnički krevet zaglavio se na tračnicama i jednostavno ga nisu mogli pomaknuti. Ono što se zatim dogodilo uistinu izgleda kao scena iz horor filma. Vlak je pri punoj brzini udario u bolnički krevet koji se zabio u Sarah i odbacio je ravno pod vlak. Sarah je poginula na licu mjesta. Iako su joj pokušali pomoći, više joj nije bilo spasa.

Pojavile su se i snimke koje prikazuju događanja nekoliko sekundi prije same tragedije, jedna je snimka nadzorne kamere vlaka, a druga je snimka filmske ekipa na kojoj se vide panika i užas koji su zavladali na setu.

Redatelj filma i producenti optuženi su za nenamjerno ubojstvo i snimanje bez lokacijske dozvole. Randall Miller osuđen je na dvije godine zatvora i osam godina uvjetno. Priznao je krivicu po svim točkama optužbe.

Smrti kriju mračne tajne: Sklopili su ugovor s vragom i za to platili životom?!

Nakon ove tragedije Hollywood se podigao na noge i povele su se brojne rasprave o sigurnosti na filmskom setu kojoj se pridaje tako malo pažnje iako se za snimanja troše deseci pa čak i stotine milijuna dolara.

Kako tragična smrt Sarah Jones ne bi ostala tek statistika, organizirane su broje udruge koje se bore za to da se sigurnost na filmskim setovima podigne na najveću moguću razinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene