Tužna vijest

Preminuo sukreator slavnih 'Simpsona'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tvorac kultne serije preminuo je nakon dvogodišnje borbe s rakom debelog crijeva.

Koautor animirane tv serije "Simpsoni" Sam Simon umro je nakon dvogodišnje borbe s rakom debelog crijeva u 59. godini, izvijestio je u ponedjeljak glasnogovornik zaklade koja nosi njegovo ime.

Pogledaj i ovo showbuzz Fanovi u šoku Tragično preminula zvijezda serije 'Sinovi Anarhije!'

Simon, tvorac kultne zabavne serije zajedno sa suradnicima Mattom Groeningom i Jamesom L. Brooksom, umro je u nedjelju u svom domu u Los Angelesu, piše Time.

Preminuo Vlada Divljan, frontman legendarnih 'Idola'

"Bio je velik čovjek, sve mu dugujem", napisao je u tweetu njegov kolega i prijatelj Al Jean, dodavši kako je ovo "ogroman gubitak".

Simon je "Simpsone" napustio 1993., no i dalje je bio izvršni producent serije te od njezina emitiranja godišnje dobivao oko 10 milijuna dolara. Za kultnu je seriju osvojio osam nagrada Emmy te još jednu za suradnju u emisiji "The Tracey Ullman Show", prenosi AFP.

Simonu je 2012. godine dijagnosticiran karcinom debelog crijeva u terminalnoj fazi, a liječnici su mu tada dali još tri do šest mjeseci života. Posvetio se spašavanju zlostavljanih životinja, ali i pokrenuo projekte pod nazivom "Feeding Families" da bi pomogao siromašnima i beskućnicima.

U intervjuu prošle godine rekao je da, unatoč dijagnozi, ostaje pozitivan jer je okružen ljudima koji ga vole, brinu o njemu i za njega bi sve učinili. Kazao je i da je to dobar osjećaj i da ga čini sretnim i spokojnim.

Simon je diplomirao na prestižnom američkom sveučilištu Stanford. Nije se ženio i nije imao djece i velik je dio svog bogatstva, oko 100 milijuna dolara za života donirao za borbu za prava životinja.

(Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene