Hollywood je stroj koji smatra glumice majmunicama i želi ih se riješiti ako pokažu pamet, rekla je glumica Salma Hayek u utorak, u okršaju s američkom filmskom industrijom.


Salma Hayek je na filmskom festivalu u Cannesu pokazala razočaranje Hollywoodom.

Vezani članci Ella Dvornik i Charles Pierce Vjenčani na Valentinovo! Ovi slavni parovi imaju razlog više za proslavu Dana zaljubljenih Salma Hayek i Francois-Henri Pinault (Foto: Profimedia) Uspjeli unatoč svemu: Slavni par koji nije razdvojio ni veliki skandal u koji je on bio upleten

Naime, na okruglom stolu organiziranom na marginama filmskog festivala, glumica i producentica napala je nasilje i mačizam Hollywooda gdje se mlade glumice tretiraju kao igračke.

"Oni kažu 'pronađite mi majmunicu' i možda ćemo zaraditi. Potom shvate da majmunica zna brojati i kažu 'otarasite je se'", kazala je meksička glumica libanonskih korijena.

"Točno je da, ako ste zgodni, možete lakše dobiti uloge", rekla je, ali i dodala da je nevjerojatno da se smatra da su glumice nužno glupe ako su lijepe.

Strateška je pogreška, ocjenjuje 50-ogodišnja glumica, ne uzimati u obzir ekonomsku moć ženske publike.

"Oni ne shvaćaju važnost ženske publike. Toliko smo dugo zanemarivane da ni ne znaju što volimo vidjeti na ekranima", dodala je. (Hina)