Bend Hatari s Islanda i Kate Miller-Heidke iz Australije ostat će zapamćeni po najzanimljivijim nastupima prve polufinalne večeri Eurosonga.

Galerija


Prva je polufinalna večer Eurosonga iza nas i poznata su imena prvih deset izvođača koje ćemo gledati u velikom subotnjem finalu. Među njima su se našli i naši susjedi iz Srbije i Slovenije, no pažnju gledatelja ispred malih ekrana i publike u dvorani izazvali su nastupi islandskih i australskih predstavnika.

Vezani članci Damir Kedžo Odlučeno da nas Damir Kedžo ipak neće predstavljati na Eurosongu, evo što je imao reći na to u emotivnoj objavi Damir Kedžo Potvrdili datume: Finale Eurosonga iduće godine održat će se 22. svibnja u Rotterdamu

Naime, techno punk rock bend Hatari s Islanda nakon upečatljivog nastupa u sado mazo stilu postao je jedan od glavnih favorita ovogodišnjeg natjecanja, a njime je zapravo htio poslati po njima važnu poruku.

Riječ je o bendu čiji su članovi Klemens Nikulásson Hannigan, Matthías Tryggvi Haraldsson i Einar Hrafn Stefánsson poznati po osebujnom imidžu, koji uključuje odjevne predmete od lateksa, kože i lanaca, te kontroverznim izjavama izazivaju mnoštvo podijeljenih rekacija. Dok se neki zgražaju nad njihovim provokativnim nastupima i pjesmama, drugi ih obožavaju.

"Pjesma je mračna vizija budućnosti, upozorenje na ono što vidimo kao moguću stvarnost ako ne volimo jedni druge", izjavili su u jednom od intervjua prije nekoliko mjeseci u intervjuu za Eurosong.hr.

Uz Islanđane, publici je za oko zapela predstavnica Australije 37-godišnja Kate Miller-Heidke koja je osim iznimnim vokalnim sposobnostima oduševila i scenskim nastupom koji su neki proglasili i najzanimljivijim. Ona je u društvu pratećih plesačica lebdjela u zraku dok je pjevala o temi postporođajne depresije.

Prije samo nekoliko tjedana Kate se u bolnici oporavljala od teške infekcije noge, zbog koje joj je prijetila i amputacija.

"Vratila sam se iz Europe s ozbiljnom infekcijom zbog koje mi je prijetila amputacija, pa čak i smrt. Sve zbog žulja. Svi koji su nosili visoke potpetice znaju da one mogu biti ubojite, ali nikad to nisam shvaćala doslovno", napisala je uz fotografiju iz bolnice koju je objavila na svom profilu na Instagramu.

Druga polufinalna večer Eurosonga bit će održana u četvrtak 16. svibnja i tada nastupa hrvatski predstavnik Roko Blažević s pjesmom "Dream", a finale je u subotu 18. svibnja. 

U prvoj polufinalnoj večeri nastupili su predstavnici iz 17 zemalja, a prolazak u finale izborili su predstavnici Grčke, Bjelorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije.

Ekipa se vratila: Pogledajte prvi trailer za najnovije nastavke omiljene serije koju ćemo uskoro opet gledati!