Sukob oko nagrade

Sa(ja) knjiga: Mi smo svoje ispoštovali! Nives Celzijus: Ovo je pokušaj omalovažavanja

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tijekom petka Sa(j)am knjige ponovno se očitovao po pitanju uručivanja nagrade Nives Celzijus tvrdeći kako su oni svoju obvezu ispoštovali, a Nives i njezina izdavačka kuća tvrdi kako je oni svim silama žele omalovažavati.

Nakon što je u srijedu poslijepodne Sa(n)jam knjige putem pošte poslao Nives Celzijus Drpić nagradu Kiklop te time, prema njihovim riječima ispoštovao odluku suda, oglasila se i Nives zajedno sa svojom izdavačkom kućom tvrdeći kako je to sve laž te da nikakvu nagradu nije dobila, ali i da to nije način na koji se njoj nagrada trebala uručiti.

>> Umjesto svečane ceremonije, Nives Celzijus 'Kiklopa' uručili poštom!

Pogledaj i ovo showbuzz A sve zbog... Fotografija zbog koje traži 6 milijuna dolara!

Tijekom petka Sa(j)am knjige ponovno se očitovao po tom pitanju tvrdeći kako su oni ispoštovali svoje te su u priopćenju napisali:

'Poštovani, povodom skandaloznih naslova iznad nesuvislih napisa te neistinitih izjava i kleveta, objavljenih po javnim glasilima, a koji nanose štetu ugleda Pulskoga sajma knjiga, dužni smo izjaviti sljedeće:

Udruga Sa(n)jam knjige u cijelosti je provela odluku suda, točnije onaj njen dio koji se na Udrugu i odnosi. U sudskoj odluci nalaže se Sajmu da uruči nagradu, ali se, suprotno tvrdnjama iznesenim u medijima, ne opisuje način uručenja. Udruga Sa(n)jam knjige nalog suda provela je 11. rujna u 12 sati i 23 minute, dva i pol dana prije roka koji joj je presudom određen.

Pulski sajam knjiga zatražit će sudsku zaštitu zbog ponovljenog pokušaja narušavanja ugleda Sajmu iznošenjem neistinitih tvrdnji, obmanjivanjem javnosti i klevetom
'.

Nakon toga došlo je još jedno očitovanje od strane Nives Celzijus i njezine izdavačke kuće u kojem stoji:

'Nastavno na nove manipulacije koje su objavljene u formi priopćenja Sajma knjiga u Puli, želimo samo istaknuti slijedeće!

1. Nije nam namjera odgovarati na svako priopćenje suprotne strane, međutim ne možemo prihvatiti da se svjesno OPET objavljuju laži i manipulacije.

2. Nives Celzijus i njezina izdavačka kuća Premier Media NIJE dobila niti im je dodijeljen Kiklop za Hit godine 2008. Godine što Sajam knjiga u Puli mora učiniti sukladno pravomoćnoj sudskoj presudi. Svi njihovi postupci do sada pokazuju da se svim silama bore kako bi i dalje omalovažavali i minorizirali autoricu Nives Zeljković i izbjegli propisano dodijeljivanje nagrade.

3. Pravila za dodjelu nagrade Kiklop sasvim su jasna i oko toga doista nema smisla niti logike više ulaziti u polemiku s bilo kime i po bilo kojoj osnovi. U potpunosti stojimo iza načina dodjele koji smo već javnosti prezentirali, kako je uostalom i objavljeno te dokazano u sudskom postupku koji je završio u našu korist.

4. Sa gospođom Magdalenom Vodopijom i njezinim glasnogovornicima nemamo uopće namjeru više polemizirati. Sasvim je jasno da ukoliko do ponoći, 17. rujna 2013. Sajam knjiga ne postupi sukladno pravomoćnoj presudi, naš će pulski odvjetnik Srđan Simić pokrenuti ovrhu nad Sajmom i svim odgovornim osobama, a također podnijeti i kaznene prijave protiv odgovornih zbog nepoštivanja pravomoćne presude.'

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene