Ryan Lochte izgubio je četiri velika sponzora nakon što je lagao o oružanoj pljački, čija je navodna žrtva bio u Rio de Janeiru.


Američki plivač, višestruki osvajač olimpijskih medalja, Ryan Lochte izgubio je četiri veća sponzora nakon isprike za 'pretjeranu' priču o oružanoj pljački čija je žrtva navodno bio za trajanja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Lochteova verzija priče posramila je grad domaćin, razljutila je lokalne dužnosnike, a njene pojedinosti su se danima razvlačile po medijima u SAD-u i Južnoj Americi.

Američki olimpijski odbor se u četvrtak ispričao zbog incidenta Riju ali i Brazilcima, a Lochte, osvajač 12 olimpijskih medalja, je objavio ispriku u subotu u interviewu za najveću brazilsku televizijsku kuću Globo TV.

'Nisam lagao u potpunosti. Samo sam pretjerao u onom dijelu što mi se dogodilo', kazao je Lochte u isprici.

U jednom drugom interviewu za Today showu Lochte je rekao: 'Bio sam nezreo i napravio sam glupu pogrešku. I ja sam čovjek, pogriješio sam i sad sam naučio nešto iz toga'.

Ryan Lochte (Foto: Getty)

'Stanovnici Rija su organizirali sjajne Igre. A moje nezrelo, pokvareno ponašanje je bacilo sjenu na to', dodao je Lochte.

Nekoliko sati nakon zatvaranja Igara, proizvođač opreme za plivače je objavio izjavu u kojoj prekida suradnju s Lochteom, dok je jedna luksuzna modna marka objavila da neće obnoviti ugovor s plivačem.

Ryan Lochte (Foto: Getty)

Proizvođač frizerskih proizvoda je također prekinuo suradnju s Lochteom, samo četiri mjeseca nakon što ga je imenovala globalnim ambasadorom za jedan od svojih proizvoda. Nakon svega, spominje se čak i to da bi Lochte mogao otići na odvikavanje

Lochte je osvojio jednu zlatnu medalju na OI u Rio de Janieru. (HINA)
 

 

A photo posted by Ryanlochte (@ryanlochte) on