Rupert Murdoch bio je u braku s Wendi Dang za koju se danas tvrdi da je bila kineska špijunka.

Galerija


Sinovi medijskog mogula Ruperta Murdocha, Lachlan i James, pokušali su 1999. godine odgovoriti oca od vjenčanja s Wendi Deng jer su bili uvjereni kako je ona kineska špijunka.

Vezani članci Miley Cyrus i Liam Hemsworth (Foto: Instagram) Ljubavna saga bivših supružnika koji su braku izdržali "čak" 8 mjeseci konačno je gotova Zoran Mamić i Darija Crnjaković (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Zoran Mamić čeka treće dijete s novom ljepoticom, a iza sebe ima dva braka koja su pratile razne glasine

Prema pisanju The New York Timesa, nakon provedene istrage o Murdochu i njegovoj medijskog dinastiji, sinovi Lachlan i James bili su očajni u pokušavanju spriječavanja očeva vjenčanja, čak su ga vodili i na večere kako bi ga odgovorili od tog nauma.

Ipak, u tome nisu uspjeli jer je tada 68-godišnji Murdoch oženio je 31-Wendi na palubi vlastite jahte. I to samo tri tjedna nakon što se razveo od druge supruge Anne.

U braku su bili sve do 2013. godine, a postali su roditelji danas 18-godišnje kćeri Grace i 16-godišnje kćeri Chloe.

Razlog razvoda krio se u šuškanju da je Wendi imala aferu s bivšim britanskim premijerom Tonyjem Blairom, dok su neki tvrdili da se pravi razlog krije u njenom nasilnom ponašanju prema Murdochu, što je oštro zanijekala.

Navodno je način na koji se Wendi odnosila prema njihovu ocu, bio jedan od razloga za zabrinutost braće Murdoch.

Tvrdili su kako su ju u jednoj prilici čuli kako naziva Ruperta starim i glupim, no Wendi je i to zanijekala.

Vanity Fair je 2014. godine objavio članak kako je Wendi u bijesu i gurnula Ruperta tijekom jedne žustre rasprave.

Nakon što je Rupert podnio zahtjev za razvodom od Wendi, njegov sin Lachlan, odlučio se vratiti u New York iz Australije kamo je otišao živjeti unatoč očevu negodovanju.

Da su braća Murdoch bila u pravu kada su oca pokušali uvjeriti je u vezi sa špijunkom, svjedoči i izvještaj koji je prošle godine podnesen višem savjetniku predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, Jaredu Kushneru koji je ujedno bio Wendin blizak prijatelj.

Prema Wall Street Journalu, Jared je bio upozoren kako je Wendi iskoristila njihovo prijateljstvo i prijateljstvo s njegovom suprugom Ivankom u korist kineske vlade.

Wendi je čak zaslužna za pomirbu Jareda i Ivanke uoči vjenčanja, jer su nakratko bili prekinuli vezu.

Iako je ova vijest šokirala javnost, danas 88-godišnji Rupert se na nju ne obazire već uživa u ljubavi s današnjom suprugom Jerry Hall

Još jedna odluka Meghan Markle koja je šokirala svijet i kojom krši tradiciju svojih prethodnica