Sinovi ga pokušali upozoriti

Istina izašla na vidjelo nakon 20 godina: Medijski mogul bio fizički i psihički zlostavljan u braku s kineskom špijunkom?

Rupert Murdoch i Wendi Dang (Foto: Getty Images) Rupert Murdoch i Wendi Dang (Foto: Getty Images) Getty Images 1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Rupert Murdoch i Wendi Dang (Foto: Getty Images) Rupert Murdoch i Wendi Dang (Foto: Getty Images) Rupert Murdoch i Wendi Dang (Foto: Getty Images) Rupert Murdoch i Wendi Dang (Foto: Getty Images) Rupert Murdoch i Wendi Dang (Foto: Getty Images) Rupert Murdoch i Wendi Dang (Foto: Getty Images) Rupert Murdoch i Wendi Dang (Foto: Getty Images) Rupert, Lachlan i James Murdoch (Foto: Getty Images) Rupert Murdoch i Wendi Dang (Foto: Getty Images) Jerry Hall i Rupert Murdoch (Foto: AFP) +2 Jerry Hall i Rupert Murdoch (Foto: Profimedia) Galerija

Rupert Murdoch bio je u braku s Wendi Dang za koju se danas tvrdi da je bila kineska špijunka.

Sinovi medijskog mogula Ruperta Murdocha, Lachlan i James, pokušali su 1999. godine odgovoriti oca od vjenčanja s Wendi Deng jer su bili uvjereni kako je ona kineska špijunka.

Pogledaj i ovo showbuzz Ispričao cijelu priču Oženio se 16-godišnjakinjom kad je imao 50 godina, tim potezom uništio si je karijeru, pa danas žali zbog učinjenog

Prema pisanju The New York Timesa, nakon provedene istrage o Murdochu i njegovoj medijskog dinastiji, sinovi Lachlan i James bili su očajni u pokušavanju spriječavanja očeva vjenčanja, čak su ga vodili i na večere kako bi ga odgovorili od tog nauma.

Ipak, u tome nisu uspjeli jer je tada 68-godišnji Murdoch oženio je 31-Wendi na palubi vlastite jahte. I to samo tri tjedna nakon što se razveo od druge supruge Anne.

U braku su bili sve do 2013. godine, a postali su roditelji danas 18-godišnje kćeri Grace i 16-godišnje kćeri Chloe.

Razlog razvoda krio se u šuškanju da je Wendi imala aferu s bivšim britanskim premijerom Tonyjem Blairom, dok su neki tvrdili da se pravi razlog krije u njenom nasilnom ponašanju prema Murdochu, što je oštro zanijekala.

Navodno je način na koji se Wendi odnosila prema njihovu ocu, bio jedan od razloga za zabrinutost braće Murdoch.

Tvrdili su kako su ju u jednoj prilici čuli kako naziva Ruperta starim i glupim, no Wendi je i to zanijekala.

Vanity Fair je 2014. godine objavio članak kako je Wendi u bijesu i gurnula Ruperta tijekom jedne žustre rasprave.

Nakon što je Rupert podnio zahtjev za razvodom od Wendi, njegov sin Lachlan, odlučio se vratiti u New York iz Australije kamo je otišao živjeti unatoč očevu negodovanju.

Da su braća Murdoch bila u pravu kada su oca pokušali uvjeriti je u vezi sa špijunkom, svjedoči i izvještaj koji je prošle godine podnesen višem savjetniku predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, Jaredu Kushneru koji je ujedno bio Wendin blizak prijatelj.

Prema Wall Street Journalu, Jared je bio upozoren kako je Wendi iskoristila njihovo prijateljstvo i prijateljstvo s njegovom suprugom Ivankom u korist kineske vlade.

Wendi je čak zaslužna za pomirbu Jareda i Ivanke uoči vjenčanja, jer su nakratko bili prekinuli vezu.

Iako je ova vijest šokirala javnost, danas 88-godišnji Rupert se na nju ne obazire već uživa u ljubavi s današnjom suprugom Jerry Hall

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton i Meghan Markle (Foto: AFP) Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) +5 Meghan Markle (Foto: Profimedia) Celebrity Još jedna odluka Meghan Markle koja je šokirala svijet i kojom krši tradiciju svojih prethodnica

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene