Američki Vrhovni sud uskoro bi mogao zaključiti slučaj Romana Polanskog.


Redatelj Roman Polanski mogao bi dočekati rješenje slučaja iz 1977. godine. Optužen je tada za silovanje 13-godišnjakinje te je pobjegao iz SAD-a prije presude. Od tada se nije vratio u zemlju. No, Polanski bi uskoro, 40 godina nakon strašnog skandala, mogao stati pred lice pravde, točnije pred Vrhovni sud u Los Angelesu, piše CNN.

Vezani članci Snopovi švicarskih franaka (Foto: Dnevnik.hr) Što presuda Vrhovnog suda znači za korisnike kredita u švicarcima? "Ovo je kruna osmogodišnje borbe" Sharon Tate (Foto: Getty) Brutalno je ubijena kad je imala samo 26 godina, neki tvrde da se bojala orgijama opsjednutog muža

Presuda se očekuje kroz 90 dana. ''On ima 83 godine i želi da se ovaj slučaj zaključi. Želi konačno posjetiti grob svoje pokojne supruge Sharon Tate bez straha da će biti izručen američkom sudu kad stupi u SAD'', kazao je Harland Braun, odvjetnik Polanskog tijekom izlaganju obrane.

Dodao je kako bi se Polanskom trebalo priznati vrijeme koje je proveo u kućnom pritvoru u Švicarskoj. Međutim, jednako mišljenje ne dijeli tužiteljica Hanisee. Smatra kako nitko ne bi trebao imati poseban tretman, pa ni Polanski.