Američki Vrhovni sud uskoro bi mogao zaključiti slučaj Romana Polanskog.


Redatelj Roman Polanski mogao bi dočekati rješenje slučaja iz 1977. godine. Optužen je tada za silovanje 13-godišnjakinje te je pobjegao iz SAD-a prije presude. Od tada se nije vratio u zemlju. No, Polanski bi uskoro, 40 godina nakon strašnog skandala, mogao stati pred lice pravde, točnije pred Vrhovni sud u Los Angelesu, piše CNN.

Vezani članci Vrhovni sud, zgrada Vrhovni sud potvrdio presudu za paljenje kuća u akciji Medački džep 1993. Damir Škaro izašao iz istražnog zatvora (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 3 Vrhovni sud odbio žalbu Damira Škare: Svi dokazi su prikupljeni zakonito, žrtvina izjava u Provjerenom nije sporna

Presuda se očekuje kroz 90 dana. ''On ima 83 godine i želi da se ovaj slučaj zaključi. Želi konačno posjetiti grob svoje pokojne supruge Sharon Tate bez straha da će biti izručen američkom sudu kad stupi u SAD'', kazao je Harland Braun, odvjetnik Polanskog tijekom izlaganju obrane.

Dodao je kako bi se Polanskom trebalo priznati vrijeme koje je proveo u kućnom pritvoru u Švicarskoj. Međutim, jednako mišljenje ne dijeli tužiteljica Hanisee. Smatra kako nitko ne bi trebao imati poseban tretman, pa ni Polanski.