Žena koja se predstavila samo kao Robin na konferenciji za medije u Los Angelesu rekla je da ju je slavni redatelj seksualno zlostavljao kad je imala svega 16 godina.


Treća žena izašla je u javnost optuživši redatelja Romana Polanskog za silovanje dok je bila malodobna, dok mu još traje sudski postupak za silovanje malodobnice prije 40 godina. Ta žena koja se predstavila samo kao Robin rekla je na tiskovnoj konferenciji u Los Angelesu u utorak da ju je slavni francusko-poljski redatelj "spolno zlostavljao" 1973., kada je imala samo 16 godina.

Vezani članci Roman Polanski (Foto: AFP) Čudan brak s brutalno ubijenom glumicom, afera s maloljetnicom, a sada i nova optužba za silovanje Sharon Tate (Foto: Getty) Brutalno je ubijena kad je imala samo 26 godina, neki tvrde da se bojala orgijama opsjednutog muža

"Sutradan sam se povjerila prijateljici i ispričala joj što mi je Polanski učinio", rekla je čitajući izjavu. "No razlog zbog kojeg sam, uz tu iznimku, šutjela o tome jest što nisam htjela da moj otac učini nešto zbog čega bi ostatak života proveo u zatvoru", dodala je. Nova tužiteljica redatelja "Rosemaryne bebe", "Kineske četvrti" i "Pijanista" istaknula je da je odlučila prekinuti šutnju pošto je Samantha Geimer, koja je tužila redatelja za silovanje u Los Angelesu dok je bila trinaestogodišnjakinja, zamolila suca da zatvori taj 40 godina star predmet.

2010. godine i britanska glumica Charlotte Lewis rekla je da ju je Polanski prisilio na spolni odnos kad je imala 16 godina. Polanski (84) 1978. je pobjegao u Francusku, siguran da mu u Sjedinjenim Državama prijeti zatvor. Njegov odvjetnik zasad nije bio dostupan za komentar ove nove tužbe. (Hina)