Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Polanski je imao spolni odnos s 13-ogodišnjom djevojčicom zbog čega je 42 dana proveo u zatvoru.


Poznati redatelj Roman Polanski pojavio se u srijedu pred sudom u Krakowu na saslušanju povodom američkog zahtjeva za njegovo izručenje zbog optužbe iz 1977. za seks s maloljetnicom.

Vezani članci Smiljana Srnec (Foto: Dnevnik.hr) Tijelo djevojke u škrinji je bilo gotovo 20 godina: Što znamo o monstruoznom zločinu u Međimurju koji je šokirao Hrvatsku Policijski očevid (Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL) Sud putem videolinka ispitao majku djece bačene s balkona na Pagu: Nije htjela biti u istoj prostoriji s njihovim ocem

Saslušanje je počelo u 10,00 sati, a medijima nije bio dopušten ulazak u sudnicu. Sudac Dariusz Mazur kazao je da odluka neće biti donesena danas jer sud mora razmotriti dodatne dokumente koje su predali odvjetnici Polanskog. "Postupak neće biti završen danas", rekao je Mazur.

Silovatelji, zlostavljači, nasilnici... Crna lista na kojoj slavni ne žele biti!

Po poljskom zakonu, ako sud odluči prihvatiti zahtjev za izručenjem, on će biti proslijeđen ministru pravosuđa koji će donijeti konačnu odluku o tome hoće li Polanski biti predan američkim vlastima.

Polanski je 1977. na jednom snimanju imao spolni odnos s 13-ogodišnjom djevojčicom zbog čega je 42 dana proveo u zatvoru kao dio nagodbe. Kada je izašao, napustio je SAD u strahu da bi ipak na kraju mogao dobiti više godina iza rešetaka.

Godine 2009. Polanski je uhićen u Zuerichu na temelju američke tjeralice i stavljen u kućni pritvor.

Oslobođen je 2010. nakon što su švicarske vlasti odlučile da ga neće izručiti.

(Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook