U petak navečer po mjesnom vremenu rock skupina nudi besplatan koncert u sportskom centru Havane u okviru svoje turneje America Latina Ole.


Nakon 'povijesnog' posjeta američkog predsjednika Baracka Obama Kubi 'povijest' obećaju i vremešni rockeri Rolling Stonesi u kratkom videofilmu u kojem se Kubancima obraćaju na španjolskom jeziku.

Vezani članci Slika nije dostupna Legendarni roker obolio od raka Slika nije dostupna Slavni protiv neovisnosti Škotske: 'Odluka će imati velike posljedice na sve nas'

'Hola Cuba!', poručuju Mick Jagger, Charlie Watts, Ronnie Woods i Keith Richards na početku jednominutnog promotivnog filma koji se emitira na informativnom kanalu Cubainformacion.tv.

'Bili smo na brojnim nevjerojatnim mjestima, no ovaj koncert bit će povijestan za nas a, nadamo se i za vas. Hvala što nas primate u vašoj lijepoj zemlji', govori Mick Jagger na španjolskom jeziku s jakim engleskim naglaskom, a u pozadini nižu se snimke Havane, kubanske prijestolnice i koncerti Stonesa.

Za tu je prigodu pripremljena pozornica duga 80 metara, a postavljeno je i 10 divovskih ekrana što je logistika dosad neviđena na Kubi.

Iako rock nije nikada bio zakonom zabranjen na Kubi, ta 'imperijalistička' glazba dugo se smatrala nepoželjnom na otoku u doba Fidela Castra. Stoga su se pjesme Beatlesa ili Rolling Stonesa slušale u initimnosti doma s kaseta koje su se prodavale ispod ruke.

Mick Jagger u listopadu je posjetio Kubu kao asistent na koncertu time (glazbeni izričaj sličan salsi) skupine Bamboleo. (HINA)