Bio je sjajan!

Druga polufinalna večer Eurosonga: Roko Blažević nije se plasirao u finale!

Roko Blažević (Foto: AFP) Roko Blažević (Foto: AFP) afp 1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Roko Blažević (Foto: AFP) Roko Blažević (Foto: AFP) Roko Blažević (Foto: Screenshot) Roko Blažević (Foto: AFP) Roko Blažević (Foto: AFP) Roko Blažević (Foto: AFP) Rumunjska Eurosong 2019. (Foto: Screenshot) Danska Eurosong 2019. (Foto: Screenshot) Švedska Eurosong 2019. (Foto: Screenshot) Austrija Eurosong 2019. (Foto: Screenshot) +8 Malta Eurosong 2019. (Foto: Screenshot) Galerija

Završila je druga polufinalna večer Eurosonga koji se ove godine održava u izraelskom Tel Avivu.

Završila je druga polufinalna večer Eurosonga koji se ove godine održava u izraelskom Tel Avivu.

Pogledaj i ovo Nevena Božović (Foto: Screenshot Youtube) Žestoka konkurencija! Uzbudljiva prva polufinalna večer Eurosonga: Srbija i Slovenija izborile ulazak u veliko finale!

O prolasku u finale odlučivala je kombinacija glasova gledatelja te žirija koji je sinoć poslušao, pogledao i naposljetku ocijenio svih 18 nastupa. A prema tome, u finale Eurosonga prošle su sljedeće zemlje: Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta.

U prvoj polufinalnoj večeri u finale su se plasirali predstavnici Grčke, Bjelorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije!

Veliko finale očekuje nas u subotu, 18. svibnja!

Predstavnica Armenije, pjevačica Srbuk, nastupila je prva po redu te vatrenim nastupom otpjevala pjesmu "Walking Out".

Irska je nastupila druga po redu, točnije Sarah McTernan s ljubavnom pjesmom "22". Irska je dosad 7 puta osvajala prvo mjesto na ovom natjecanju, a hoće li topoći za rukom i Sarah, vidjet ćemo u subotu kada nas očekuje finalna večer na kojoj će nastupiti i pop ikona Madonna.

Predstavnica Moldavije imala je vrlo atraktivni nastup s crtanjem na pijesku, što je već viđeno na Eurosongu, no nastup je bio i više nego zanimljiv unatoč tome. Radi se o pjevačici Anni Odobescu i njezinoj pjesmi "Stay".  

Na pozornicu je četvrti po redu izašao prvi muškarac večeri, a radi se o mladom i svestranom Luci Hänniju koji je predstavljao Švicarsku s pjesmom "She Got Me". Švicarska je već dva puta pobijedila na ovom natjecanju, prvi put davne 1956., ali i 1988. godine sa slavnom pjevačicom Celine Dion. Luca slovi za najvećeg favorita.

 

Latviju ove godine predstavlja pjevačica Carousel s pjesmom "That Night".

Šesta po redu na pozornicu je izašla predstavnica Rumunjske, pjevačica Ester Peony s pjesmom "On A Sunday" koja je nastupila u pratnji dva golišava plesača te neizbježne vatre.

Pjevačica Leonora nastupila je sedma po redu kao ovogodišnja predstavnica Danske s pjesmom "Love is Forever". No u svojoj zemlji Leonora je poznata i kao bivša trostruka prvakinja u umjetničkom klizanju. Trenutno radi na svom prvom glazbenom albumu, iako i dalje radi kao trenerica klizanja te koreografkinja.

John Ludvik drugi je muškarac koji se ove večeri popeo na pozornicu, a radi se o predstavniku Švedske koji je u glazbene vode zaplivao 2010. godine kada je skladao pjesmu za potrebe vjenčanja švedske prijestolonasljednice Viktorije i njezinog supruga Daniela Westlinga.

Predstavnica Austrije zove se PÆNDA, a publici je otpjevala pjesmu baladu "Limits".

Nastupao je i naš Roko Blažević i to deseti po redu, a nastup je bio besprijekoran i vizualno atraktivan bez neizostavnih krila koja su ovoga puta bila zlatne boje.

Nakon našeg Roka na pozornicu je izašla predstavnica Malte, Michela, s pjesmom "Chameleon". 

Jurij Veklenko nastupio je kao predstavnik Litve spjesmom "Run With The Lions".

Sergej Lazarev iz Rusije 12. je po redu izveo pjesmu "Scream", a izazvao je doslovno vrisak publike i prije nego je zapjevao. Po profesiji glumac, Sergej je 2016. godine na ovom natjecanju zauzeo visoko 3. mjesto.

Jonida Maliqi predstavnica je susjedne Albanije koja je jedina izvela pjesmu u cijelosti na materinjem jeziku. "Ktheju tokës" pjesma je koja poziva Albance da se vrate u svoju domovinu, a posvetila ju je sestri koja živi na Cipru.

Norveška je imala vrlo neobični nastup s tri pjevača - jednom mladom damom i dva osebujna muškarca s potpuno različitim tonovima glasa, jednim poprilično dubokim i jednim puno nježnijim. Radi se o grupi KEiiNO koja je na kraju dobila gromoglasni pljesak publike.

Duncan Laurence ovogodišnji je predstavnik Nizozemske s pjesmom "Arcade", a glasi za jednog od najvećih favorita 64. po redu Eurosonga.

Nakon Duncana nastupila je Tamara Todevska, predstavnica susjedne Sjeverne Makedonije koja potječe iz glazbene obitelji, jer njezina majka je operna pjevačica, a otac glazbeni profesor. Tamara nije strana Eurosong publici, jer je 2007. godine također predstavljala svoju zemlju, a 2004. godine na ovom je natjecanju bila prateći vokal preminulom Toši Proeskom.

Kao zadnja točka večeri natupio je Chingiz s pjesmom "Truth" kao predstavnik Azerbejdžana.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle (Foto: Profimedia) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Instagram) Meghan Markle - 2 +7 Meghan Markle (Foto: Getty Images) Celebrity Novi kostur iz ormara Meghan Markle: Šokantni dokumentarac raskrinkao razlog zašto se rastala

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene