Rođaci Princea tvrde kako je za njegovu smrt kriv liječnik koji ga je liječio na pogrešan način.

Galerija


Rođaci američkog pop pjevača Princea, preminulog 2016. godine, tužili su liječnika iz Minnesote koji je prepisao preminuloj zvijezdi lijekove prije smrti tvrdeći da je netočno dozirao i liječio njegovu ovisnost o opijatima, objavio je list Minneapolis Star Tribune.

Vezani članci Meghan Markle, Princ Harry (Foto: Profimedia) Harry i Meghan bili su prisiljeni potegnuti radikalan potez, princ javno priznao koji je njegov najveći strah Uzimanje lijekova, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) - 6 Iz ljekarni povlače lijekove za žgaravicu, postoji mogućnost da izazivaju rak?

U tužbi protiv dr. Michaela Schulenberga i zdravstvene ustanove North Memorial Health Care navodi se da je dva puta davao snažne analgetike "bez legitimnog zdravstvenog razloga u danima prije Princeove smrti".

Prince (Foto: Getty Images)
Prince (Foto: Getty Images)

"Propustio je na odgovarajući način procijeniti, dijagnosticirati, liječiti i savjetovati Princea zbog njegove prepoznatljive ovisnosti o opijatima i nadalje je propustio poduzeti odgovarajuće i razumne korake da spriječi predvidive fatalne posljedice te ovisnosti", citiraju novine sadržaj tužbe protiv obiteljskog liječnika.

"To nepridržavanje standarda prihvatljive meidicinske prakse imalo je značajnu ulogu u Princeovoj smrti".

Pjevač je u dobi od 57 godina pronađen mrtav zbog predoziranja analgetikom fentanilom na imanju Paisley Park pokraj Minneapolisa u travnju 2016.

Pjevač je mislio da uzima Vicodin no radilo se o krivotvorini koja je sadržavala fentanil koji je 30 do 50 puta jači od heroina.

Državno odvjetništvo u travnju je zaključilo istragu jer nije pronašlo elemente kaznenoga djela.

Schulenbergu je prije toga izrečena kazna od 30.000 dolara. (Hina)