Optuženi su zbog plagiranje pjesme iz 1977. 'Got To Give It Up' pri stvaranja hita 'Blurred Lines'.


Robin ThickePharrell Williams brane se od optužbi da su plagirali pjesmu 'Got To Give It Up' iz 1977. dok su stvarali hit 'Blurred Lines'.

Megapopularni hit 'Happy' zapravo je obični plagijat?!

Vezani članci Jurica Pađen (Foto: Dnevnik.hr) Poslušajte pa prosudite sami: Je li Paul McCartney plagirao Juricu Pađena? Beyonce (Foto: Getty Images) U potrazi ste za glazbenim hitom koji će poharati top ljestvice? Napokon otkriveno u čemu je tajna

Uz optužbe za krađu hita Marvina Gayea, Robin Thicke doveden je u situaciju da prizna kako on uopće nije bio ko-autor 'Blurred Lines'!

Robin je nedavno izjavio kako su on i Pharrell pjesmu doslovno napisali i snimili za pola sata inspirirani Marvinom Gayerom.

Pod zakletvom, na sudu, Robin je priznao kako on gotovo i nije sudjelovao u stvaranju pjesme jer, dok je Williams radio, on je bio drogiran i pijan!

'Bio sam ljubomoran i želio sam zasluge. Želio sam dobiti zasluge iako je Williams sve napravio sam. Bio sam pun zavisti'. objasnio je Robin.

Upitan gdje se nalazio dok je Williams stvarao pjesmu, Robin je odgovorio, 'Da budem iskren, taj sam se put pojavio u studiju drogiran i pijan!'

'Koliko se sjećam, dok smo stvarali pjesmu, mislio sam, želio sam...ja...želio sam biti više uključen u stvaranje. Devet mjeseci kasnije pjesma je postala veliki hit i želio sam svoj dio zasluga', pokušavao je objasniti Thicke.

'Istina je da je Williams napravio ritam i gotovo sve što se pjesme tiče'.

Dodao je i kako je bio sretan što je u istoj prostoriji s Pharrellom i kako je izmislio cijelu pričku kako bi pomogao u prodaji pjesme!

Robin je ipak dobivao 18-22 posto od tantijema. Kao da sudska tužba nije bila dovoljna, pjesma je naišla i na vrlo negativne kritike zbog seksističkog teksta. Jedna je studentska udruga čak tražila da se Robinu zabrani koncert upravo zbog spornog teksta.

Tvrdili su kako pjesma 'Blurred Lines' veliča seks sa ženama bez njihovog pristanka. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook