Na dodjeli nagrada Tony Robert de Niro tijekom ceremonije je uzviknuo uvredu protiv Donalda Trumpa, što je publika popratila ovacijama.

Galerija


Oscarom nagrađeni glumac Robert de Niro tijekom ceremonije dodjele nagrade Tony uzviknuo je uvredu protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa, u televizijskom prijenosu uživo.

Vezani članci Donald Trump Trump o koronavirusu: "Spasili smo milijune života, pogledajte naše brojke, a pogledajte europske" Donald Trump, predsjednik SAD-a Tko je Donald Trump? Nekretninski mogul, bivši voditelj reality showa i dobitnik Zlatne maline u borbi za još četiri godine u Bijeloj kući

De Niro je na pozornici njujorškog Radio City Music Halla bio kako bi najavio glazbenika Brucea Springsteena.

Robert de Niro na dodjeli Tonyja (Screenshot: Reuters)
Robert de Niro (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

"Reći ću samo jednu stvar. J***š Trumpa!" rekao je. Publika u kojoj su sjedili kazališni glumci, redatelji i producenti to je popratila ovacijama.

De Niro nije objasnio svoj komentar i odmah je prešao na pripremljenu najavu Springsteena.

"Bruce, ti možeš uzdrmati kuću kao nitko drugi", poručio je glumac dodavši kako se taj glazbenik, kako i sam kaže, uvijek bori za "istinu, transparentnost i integritet u vladi".

"Uf, koliko nam je to sad potrebno", zaključio je glumac.

Televizijska mreža CBS uspjela je cenzurirati De Nirovu psovku u prijenosu uživo koji je pratilo više milijuna gledatelja, no čuli su ga oni u publici i novinari koji su pratili ceremoniju.

Nagrade Tony daju se za najbolje predstave na Broadwayu, a prošle ih je godine gledalo šest milijuna gledatelja.

(Hina)