Na dodjeli nagrada Tony Robert de Niro tijekom ceremonije je uzviknuo uvredu protiv Donalda Trumpa, što je publika popratila ovacijama.

Galerija


Oscarom nagrađeni glumac Robert de Niro tijekom ceremonije dodjele nagrade Tony uzviknuo je uvredu protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa, u televizijskom prijenosu uživo.

Vezani članci Joker (Foto: IMDB) Kakva bi nas sve iznenađenja mogla dočekati na ovogodišnjim nominacijama za Oscare? Mike Pompeo (Foto: AFP) Pompeo je nagovorio Trumpa na likvidaciju Sulejmanija: "Neću otići u mirovinu dok se Sulejmanija ne makne s bojnog polja"

De Niro je na pozornici njujorškog Radio City Music Halla bio kako bi najavio glazbenika Brucea Springsteena.

Robert de Niro na dodjeli Tonyja (Screenshot: Reuters)
Robert de Niro (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

"Reći ću samo jednu stvar. J***š Trumpa!" rekao je. Publika u kojoj su sjedili kazališni glumci, redatelji i producenti to je popratila ovacijama.

De Niro nije objasnio svoj komentar i odmah je prešao na pripremljenu najavu Springsteena.

"Bruce, ti možeš uzdrmati kuću kao nitko drugi", poručio je glumac dodavši kako se taj glazbenik, kako i sam kaže, uvijek bori za "istinu, transparentnost i integritet u vladi".

"Uf, koliko nam je to sad potrebno", zaključio je glumac.

Televizijska mreža CBS uspjela je cenzurirati De Nirovu psovku u prijenosu uživo koji je pratilo više milijuna gledatelja, no čuli su ga oni u publici i novinari koji su pratili ceremoniju.

Nagrade Tony daju se za najbolje predstave na Broadwayu, a prošle ih je godine gledalo šest milijuna gledatelja.

(Hina)