Robert De Niro dobio je 'Počasno Srce Sarajeva'. Održao je dirljiv govor, a sve Sarajlije oduševio i neposrednošću. Probao je burek, posjetio muzeje...


Robert De Niro glavna je vijest svih medija u Bosni i Hercegovini, a kako ne bi i bio. Legendarni glumac vrlo je zahvalan gost, koji o Sarajevu ima samo najljepše riječi. Nakon što je osvojio nagradu 'Počasno Srce Sarajeva' za životno djelo, De Niro se zahvalio kratko i dirljivo, piše Klix.ba.

Vezani članci Slika nije dostupna Montipajtonovcu uručeno "Počasno srce Sarajeva" Slika nije dostupna Tisuće ljudi u Sarajevu: Filmski festival opet ispunjava očekivanja

'Hvala ti, Miro. Cijenit ću i čuvati ovu nagradu jer nema drugog grada na svijetu koji pokazuje svoje srce i hrabrost usprkos tragediji', poručio je De Niro. Prije nego mu je uručena nagrada, jučerašnji dan glumac je iskoristio da malo upozna Sarajevo, pa je tako posjetio Tunel spasa i Židovsko groblje. Sa zanimanjem je pogledao što se događalo u Sarajevu ratnih godina pa je svoj boravak i produžio.

Osim toga, probao je i specijalitete poput bureka, pite, zeljanice, baklave... Gdje god se pojavi, De Niro izazove potpune ovacije! Budući da vlada ogroman interes za slavnim glumcem, SFF organiziro je i 'kafu s De Nirom', razgovor s poznatim glumcem koji se uživo održava na Facebooku od 10:15 na službenim stranicama Sarajevo Film Festivala.