Film 'Hobit: Neočekivano putovanje' novozelandskog redatelja Petera Jacksona drugi je tjedan za redom najgledaniji film u sjevernoameričkim kinima!


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci PR Bezbrižno putovanje uz HAK Ostali bez ekskurzije koju su platili - 2 Putovanja plaćena davno prije lockdowna, ali školarci doživljaje s ekskurzija neće prepričavati: "Čitava godina im je bila koma, nadamo se da će barem negdje otići..."

Jacksonov povratak u Međuzemlje zaradio je u drugom tjednu prikazivanja 36,7 milijuna dolara i lako pobijedio novi akcijski film Toma Cruisea 'Jack Reacher' koji je zaradio 15,6 milijuna.

Međutim, veliki pad u zaradi u odnosu na prvi tjedan kada su Hobiti zaradili 84,4 milijuna, sugerira da će film imati jako težak zadatak da sustigne financijski uspjeh 'Povratka kralja', posljednjeg filma iz serijala o Gospodaru prstenova.

>> Kleknuo i zaprosio je na svečanoj premijeri!

Taj je film od 2003. godine zaradio milijardu i dvjesto milijuna dolara u svijetu. U doba objavljivanja bio je drugi najgledaniji film svih vremena, a u međuvremenu su ga prestigli Avatar i posljednji Harry Potter.

'Jack Reacher' je također relativno podbacio na blagajnama, zaradivši otprilike upola manje nego Cruiseov prošlogodišnji hit "Nemoguća misija 4" u prvom vikendu prikazivanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook