Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon ovih pjesama raspoloženje će vam se odmah popraviti!


Hit 'Bohemian Rhapshody' skupine Queen uklanja loše raspoloženje i preporučuje se kao lijek onima koji su tužni ili pate od depresije, rezultat je ankete koju je za BBC provela agencija ComRes koja istražuje utjecaj glazbe na zdravlje.

Vezani članci Slika nije dostupna GLOBALNI FENOMEN ABBA - ovo vjerojatno niste znali Slika nije dostupna Slavni Nole kao prezenter na dodjeli MTV EMA u Milanu

Ispitanicima je u okviru istraživanja bilo ponuđeno 10 skladbi za koje je utvrđeno da podižu raspoloženje.

Na drugom mjestu nakon ove pjesme legendarnog britanskog sastava je 'Dancing Queen' švedske grupe ABBA, a na trećem nedavni hit 'Happy' Pharrella Williamsa.

5 stvari koje niste znali o grupi Queen

Više od dvije trećine od 1.000 ispitanika rekli su da rado slušaju glazbu kad se ne osjećaju dobro. Gotovo 90 posto ispitanika reklo je da slušanje glazbe pomaže ljudima da se bolje osjećaju kada su bolesni ili prolaze kroz krizu.

Oko 81 posto Britanaca je reklo da se osjeća bolje dok sluša glazbu. Tek 36 posto je reklo da radije sluša govor nego glazbu kada nisu dobro raspoloženi, navodi se u anketi.

Među mladima najpopularnija pjesma je 'Happy'. Pjesme Boba Marleyja, Robbieja Williamsa i Michaela Jacksona također su bile na popisu ponuđenom u anketi.

'Bohemian Rhapsody' je na albumu 'A Night at the Opera' koji je izašao prije četiri desetljeća. Ova pjesma koja traje gotovo šest minuta, bila je dvaput na prvom mjestu britanskih hitova: kada je objavljena 1975. i nakon smrti pjevača Freddieja Mercuryja 1991. (HINA)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook