Osim Michaela Jacksona, u središtu pozornosti, usred optužbi za pedofiliju, našlo se i njegovo troje djece, Paris, Michael Jackson I i Michael Jackson II.

Galerija


Teške optužbe za seksualno zlostavljanje maloljetnika na račun preminulog kralja popa Michaela Jacksona, danas zasigurno utječu najviše na njegovu djecu, 20-godišnju Paris-Michael Katherine, 17-godišnjeg Princea Michaela Jacksona II Blanketa i 22-godišnjeg Princea Michaela Jacksona I.

Vezani članci Homofobni napad, ilustracija ANKETA Recite nam svoje mišljenje. Podržavate li odluku da istospolni parovi imaju pravo posvajati djecu? Osnovna škola Josipa Račića u naselju Srednjaci 01 Incident u zagrebačkoj osnovnoj školi: Zaposlenik se prešetavao sa zračnom puškom?

Prince Michael Jackson I u javnosti ne želi pričati o toj temi, Paris je navodno ovih dana sama sebi pokušala oduzeti život, a kako se osjeća i što misli Prince Michael Jackson II nije poznato, ali nekako imamo osjećaj da ni njemu nije lako.

Učinci javnih skandala na djecu slavnih osoba u većini slučajeva se potpuno zanemaruju no oni su uglavnom poražavajući.

Isto je upravo i slučaju Michaela Jacksona koji je u posljednje vrijeme glavna tema svjetskih medija zbog optužbi za seksualno zlostavljanje djece i kontroverznog filma "Leaving Neverland" u kojem je navodno otkrivena cijela istina.

U subotu je odjeknula vijest kako je Paris hitno hospitalizirana, nakon što je pronađena prerezanih vena u svom domu u Los Angelesu, o čemu je izvijestio TMZ. No nekoliko sati nakon toga Paris se oglasila na svom Twitteru i poručila im da su lažljivci.

Povjerljivi izvori navode kako je Paris ovo učinila kao odgovor na optužbe koje su dvojica muškaraca podnijela protiv Michaela Jacksona. Tvrdila je da je njen otac nevin iako nije još pogledala sami dokumentarac. Paris je navodno jako teško podnijela smrt svog oca prije deset godina, u ljeto 2009., pa se tako i 2013. pokušala ubiti zbog teške depresije.

No, njezine tvrdnje nisu bile dovoljne da izbjegne gnjev Michaelovih fanova koji ne žele čuti niti jednu riječ protiv kralja popa.

Naime, oni su očekivali kako će Jacksonova djeca, a pogotovo Paris koja mu je bila najbliža, biti glasnija u obrani svog oca što nisu doživjeli. Paris je sama izjavila kako to nije njezina uloga i dodala kako se njezin bratić Taj bori za Michaelovo dostojanstvo.

"Ne mogu reći ništa više što nije bilo rečeno u njegovu obranu. Taj odrađuje sjajan posao", napisala je Paris na Twitteru.

Svjetski mediji prenose kako su reakcije njenog mlađeg brata Blanketa na sporni dokumentarac bile jednako dramatične.

Prema tvrdnjama bratića Taja, Blanket se povukao u sebe i u stanju je šoka odkad je film objavljen.

"Bigi (Blanket) je jedno od najpričljivije djece u školi. Sada uopće ne želi pričati i ljudi su zabrinuti za njega jer je jednako osjetljiv kao što je bio i njegov otac", izjavio je Taj za BBC i dodao kako je i on sam potresen i uzrujan.

Najstariji Michaelov sin 22-godišnji Prince, nije se oglasio dosad u javnosti ali izvor blizak obitelji Jackson tvrdi kako on, zajedno s bratom i sestrom, ozbiljno razmišlja o podizanju tužbe protiv Wadea Robsona i Jamesa Safechucka, navodnih žrtava silovanja, zbog iznošenja neistine i uzrokovanja stresa.

"Jako je važno da Michaelova djeca nastave širiti očevo nasljeđe, filantropiju i poniznost", izjavio je neimenovani izvor.

Ipak, postavlja se pitanje koriste li stariji članovi obitelji Jackson Michaelovu djecu kako bi mu vratili ugled i simpatije i pokušali diskreditirati dokumentarac? Ukoliko je tako, to ne bi bio prvi takav slučaj. Podsjećamo, slično se dogodilo i kada je Michael preminuo od posljedica doziranja, kada su članovi klana Jackson optuženi za cinično guranje njegovo troje djece u središte pozornosti.

Majina čestitka Grubniću pala u drugi plan zbog ove fotografije, nešto drugo ipak je više privuklo pažnju