Par se upoznao 1992. kada je on bio menadžer 'hedge' fonda na Wall Streetu, prije nego što je postao poduzetnik koji je promijenio živote stotina milijuna ljudi.

Galerija


Najava osnivača Amazona Jeffa Bezosa, najbogatijeg čovjeka na svijetu, da će se razvesti od supruge potaknula je nagađanja u javnosti kako će podijeliti svoje golemo bogatstvo koje se procjenjuje na 136 milijarda američkih dolara.

Vezani članci Jeff Bezos i Lauren Sanchez (Foto: Profimedia) Najbogatiji čovjek svijeta ne skida ruke sa svoje atraktivne ljubavnice Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Profimedia) Najbogatiji čovjek na svijetu razvodi se poslije 25 godina zbog afere s udanom voditeljicom

I što će se dogoditi s Amazonom? Hoće li njegova uskoro bivša supruga dobiti značajan udjel i kako će se to odraziti na kontrolu nad kompanijom?

Bezosova supruga MacKenzie, rođena Tuttle, upoznala je 54-godišnjeg Bezosa prije nego li se obogatio i proslavio.

Par se upoznao 1992. kada je on bio menadžer 'hedge' fonda na Wall Streetu, prije nego što je postao poduzetnik koji je promijenio živote stotina milijuna ljudi. Vjenčali su se manje od godine dana poslije.

Ona je bila pored njega tijekom cijele avanture s Amazonom, od skromnih početaka u njegovoj garaži u Seattleu 1994. do današnjeg velikog uspjeha. Imaju četvero djece, tri sina i usvojenu kćer.

Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images)
Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Par je u srijedu službeno objavio da će se razvesti nakon što su dugo bili razdvojeni. Tvrde da će ostati "dragi prijatelji".

Mackenzie (48), po zanimanju spisateljica, vjerojatno će postati najbogatija žena na svijetu.

Po portalu TMZ, Bezosi nisu sklopili predbračni ugovor, što bi moglo značiti ravnomjernu podjelu imovine.

Bezos, koji je nekoć bio glavni dioničar Amazona, sada posjeduje oko 16 posto kompanije, što je po burzovnoj vrijednosti u četvrtak iznosilo oko 130 milijarda dolara.

Najava razvoda do sada se nije odrazila na Wall Street i vrijednost Amazonovih dionica.

Randall Kessler, jedan od osnivača obiteljske odvjetničke tvrtke Kessler & Solomiany iz Atlante, rekao je da će par, ako žele zaštititi kompaniju, pronaći način da MacKenzie dobije udjel na način koji se neće odraziti na njezino vođenje.

Moguće je i da je par sklopio postbračni ugovor za slučaj razvoda što će se pokazati u mjesecima koji dolaze. Moguć je isto tako i buran razvod koji bi se loše odrazio na kompaniju.

Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images)
Lauren Sanchez (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

"Ako se ne budu mogli dogovoriti, na tome odvjetnici zarađuju", rekao je Kessler.

Tabloid The National Enquirer objavio je u četvrtak da je Bezos u vezi sa suprugom moćnog holivudskog lovca na talente Patricka Whitesella, bivšom televizijskom voditeljicom i novinarkom Lauren Sanchez. Njihova veza, započeta prije osam mjeseci, bila je posljednji udarac za brak s MacKenzie.

Na pitanje o tom razvodu, američki predsjednik Donald Trump, i sam dva puta razveden, u četvrtak je odgovorio: "Želim mu sreću. Bit će lijepo."  (Hina)

Ana Gruica i suprug Boran Uglešić slave njegov rođendan na egzotičnoj lokaciji

Od napirlitane klinke do vamp ljepotice: Ovako se kći Mije Begović mijenjala kroz godine

Poslije ružnog prekida, lijepa pjevačica uživa s novim muškarcem, a njen bivši solira