"Thriller" nije bio ničija dobra ideja, to nije bio briljantan poslovni plan", otkrio je redatelj John Landis.


Glazbeni video "Thriller" nije nastao kao ostvarenje briljantne ideje nego je napravljen zato što je pop zvijezda Michael Jackson želio biti zvijer, rekao je na Venecijanskom filmskom festivalu filmski redatelj i producent John Landis.

Vezani članci Slika nije dostupna I poslije toliko godina, on bilježi nevjerojatne brojke! Slika nije dostupna STRAŠNO pokupila je virus i pretvorila se u ovo!

Landis je došao u Veneciju kako bi predstavio 3D verziju tog video spota, koji je napravljen 35 godina nakon originala. "Thriller" nije bio ničija dobra ideja, to nije bio briljantan poslovni plan", rekao je Landis novinarima."To je bio spot taštine jer je Michael želio biti zvijer. Sve što je iz toga proizašlo bilo je spektakularno uspješno i ja sam bio jako iznenađen", kazao je.

Landis je rekao da mu je Jackson pristupio jer je želio s njim snimiti taj video spot."Ispalo je da on nije pogledao puno horor filmova, bili su previše strašni. Želio je zombije i bilo mu je važno pretvoriti se u zvijer".

"Thriller" u 3D verziji prikazan je na festivalu zajedno s dokumentarnim filmom o događanjima iza scene koji dosad nije prikazan u kinematografima.

Landis je rekao da i dalje žali zbog smrti Michaela Jacksona, ali da je prikazivanje "Thrillera" na festivalu u Veneciji prilika za slavljenje glazbenikovog života. Kazao je da je njegova smrt 2009. bila tragedija i da je svijet ostao bez briljantnog izvođača."Žao mi je da Michael nije ovdje da to vidi i čuje jer mislim da bi mu se svidjelo", zaključio je Landis.