WHY CROATIA

Od svih mjesta na svijetu, zašto mladi dolaze u Hrvatsku?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pogledajte video koji smo snimili na Pagu - zašto mladi dolaze u Hrvatsku, što im se najviše sviđa i kako doživljavaju naš narod.

Diljem svijeta postoji bezbroj mjesta na kojima zabava ne prestaje, a tijekom ljeta Hrvatska plaža Zrće pretvara se upravo u jedan takav tulum. Iako su London ili Pariz pojmovi za gradove u kojima život nikad ne staje, upravo je od tamo najviše mladih koji su preko ljeta odlučili doći baš u Hrvatsku. Zašto?

Pogledaj i ovo PR NOVA IMENA FRESH ISLAND FESTIVALA Bivši dečko Kylie Jenner i hit maker Tyga dolazi na Fresh Island Festival

Naizgled jednostavno pitanje, ali ponekad čak i same Hrvate i Hrvatice treba podsjetiti gdje živimo.

Preko petnaest tisuća mladih u dobi od dvadeset i trideset godina prošetalo je Pagom, a za to ima nekoliko razloga. Većini je razlog broj jedan za dolazak u Lijepu Našu Fresh Island Festival koji se već petu godinu održava na Zrću. Tulum koji traje od jutra do mraka, sjajan glazbeni program, poznati izvođači i nabrijana ekipa nekima je dovoljan razlog da spakiraju kofere i prođu pola svijeta kako bi ljetne praznike proveli upravo kod nas.

Razlog broj dva je svakako priroda koja je mnoge ostavila bez daha. Svi redom hvale naše more, plaže, otoke i planine, ali i gastronomsku ponudu otoka Paga.

Razlog treći su jednostavno ljudi. Opisuju nas kao tople, pristupačne i zabavne ljude, a mi znamo da je to stvarno i istina.
'Jednostavno obožavam Hrvatsku. Sviđa mi se vrijeme, ljudi, plaža, hrana me oduševila', rekla je Whitney iz Londona. 'Čuo sam za Hrvatsku od prijatelja i rekli su mi da je to pravo mjesto za mlade i pravo mjesto za tulumarenje pa smo zato došli ovdje', kaže Marek iz Slovačke.

'Meni se ovdje najviše sviđa plaža. I sviđa mi se to što iz mora imamo pogled na planine, to mi je jednostavno fascinantno', dodala je Chloe iz Londona.

Neki su prvi puta u Hrvatskoj i došli su zbog svih pozitivnih kritika koje su čuli, dok su neki već redoviti posjetitelji naše malene zemlje s velikim potencijalom. Jedni Hrvatsku uspoređuju s Ibizom i kažu da je partijanje na svjetskom nivou, drugi kažu da im se sviđa to što još uvijek Hrvatska nije toliko komercijalizirana i uvijek se može pronaći skriveni kutak za privatno uživanje. Sve u svemu, upravo su ovakvi festivali kao što je Fresh Island Festival prava prilika da svijetu pokažemo što nudimo, ali i da sami sebe podsjetimo zašto bi trebali još više voljeti našu zemlju.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene