Snimka je osobito razgnjevila židovske zajednice i političare koji su optužili Rammstein da trivijaliziraju holokaust.

Galerija


Članovi njemačke industrial metal grupe Rammstein izazvali su gnjev javnosti objavivši videosnimku kojom promoviraju svoj novi album, u kojem se članovi grupe pojavljuju odjeveni kao zatvorenici u koncentracijskom logoru s omčama oko vrata.

Vezani članci Solange Knowles i Alan Ferguson (Foto: AFP) Razvodi se žena koja je sestra slavne pjevačice, a najpoznatija je po javnoj tučnjavi s njezinim mužem Ivana Petković Čevra i Lejla Filipović (Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL) Bivše hrvatske misice koje su bile upletene u veliki skandal 1999. godine blistale na istom događanju

Snimka je osobito razgnjevila židovske zajednice i političare, koji su optužili rokere da trivijaliziraju holokaust, prenosi BBC.

Na početku snimke jedan od članova grupe obliven je krvlju koja mu teče niz lice i stoji ispod vješala.

Gitarist Paul Landers na snimci ima Davidovu zvijezdu koju nosi na grudima iznad natpisa "Deutschland".

Charlotte Knobloch, koja je preživjela holokaust i bivša je predsjedateljica Središnjeg vijeća židova u Njemačkoj, za Bild je izjavila: "Ovakvim je videom grupa prešla sve granice. Instrumentalizacija i trivijalizacija holokausta, kao što je prikazano na snimkama, neodgovorna je."

Vladin povjerenik za antisemitizam Felix Klein rekao je da je videosnimka "neukusno eksploatiranje umjetničkih sloboda".

Članovi benda još nisu reagirali na kritike. (Hina)

Napio se, oženio, a sada požalio? Holivudski glumac traži poništenje braka nakon samo 4 dana