Velika diva

Radojka Šverko slavi 50 godina karijere: "Sjećam se početaka, posuđenih haljina"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glazbom se počela baviti još kao djevojčica. Dobro se, kaže, sjeća svih svojih početaka, mikrofona, posuđenih haljina...

Jedan od najljepših i najnagrađivanijih glasova glazbene scene priprema veliki koncert povodom 50 godina glazbene karijere. Radojka Šverko iduće će subote održati koncert u dvorani Vatroslav Lisinski. Uoči koncerta otkrila nam je kako su izgledali njezini glazbeni počeci, progovorila je o svom prijateljstvu s legendarnim Davidom Bowiejem, a uskoro će, nada se, postati i prabaka.

Pogledaj i ovo Radojka Šverko - 6 Otkrila što joj je Naša glazbena diva Radojka Šverko otkazala je koncert nekoliko sati prije početka i zabrinula obožavatelje: ''Nisam dobro...''

"Ja se dobro sjećam tih svojih početaka, tih mikrofona, tih pozornica, tih posuđenih haljina da bih na nastupima, još kao djevojčica, ostavljala što bolji dojam", priča Šverko. "Glazba je uvijek živjela sa mnom i mislim da mi je ona i davala tu toliko potrebnu snagu da čovjek prevlada te nekakve trenutke i da kroči dalje kroz život. I evo me tu, nakon 50 godina".

Prošla je, prisjeća se, Južnu Ameriku, Kaliforniju, New York. No, u Kanadi, primjerice, nikad nije bila. Nije uvijek sve išlo glatko. Jednom je na koncert zaboravila ponijeti cipele. "Ja sam poznata po mojim dugačkim haljinama, tako da se to uopće nije vidilo, a ja sam zapravo bila samo u dokoljenkama, u najlonkama".

U svojoj se dugogodišnjoj karijeri susrela sa svjetski poznatim glazbenicima, među njima i legendarnim Davidom Bowiejem. "On je bio baš jedno simpatično, drago stvorenje. On je u počecima svoje karijere bio sušta suprotnost onoga što je tijekom svoje karijere o njemu bilo znano". Veliku joj podršku pruža obitelj.
"Sve manje volim kuhati, što se zapravo ne bi reklo, ali volim svoj dom. Jako volim svoj dom. Mene se jako rijetko može ovako negdje sresti, pa evo noga preko noge, centar grada, pa kafić ovaj, pa kafić onaj. To ja zapravo baš i ne volim i često puta se pitam "Pa di te žene koje se šeću gradom po špici, kad one uopće bilo šta stignu napraviti?", zapitala se Šverko. Obitelj kao podrška nikad nije izostala. Ima dvije kćerke, ima odraslu unuku i otkriva nam da se nada da će je uskoro iznenaditi praunukom.

Unatoč teškom životnom putu, uvijek je ostala čvrsta i samouvjerena. "Glavu gore i šminku na usta", zaključuje ova velika glazbena diva.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene