Velika diva

Radojka Šverko otkrila: Za ulogu Jane u Gubec Begu pripremala sam se u Vrapču

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Uz pratnju profesora Vladimira Babina na klaviru, Radojka je izvodila svoje najuspješnije pjesme

'Da su svi muški ovako lijepo o meni zborili, nikad ih ne bih ostavila', rekla je Radojka Šverko na Narodnom radiju, u večeri posvećenoj njenoj karijeri.

Pogledaj i ovo showbuzz Poručio svima 'Severina je apsolutna zvijezda na području Balkana'

Uz pratnju profesora Vladimira Babina na klaviru, Radojka je izvodila svoje najuspješnije pjesme; od hitaKud plovi ovaj brod, festivalskih uspješnica poput Lanterne, gospel klasika Sweet low sweet chariot do pjesama na čakavštini Va dihe mora.
'Već onda se pokazala kao snažna i superiorna nad drugim pjevačima, nije ni čudo da se 40 tisuća ljudi u Riju diglo na noge', rekao je Alfi Kabiljo o jednom od njenih prvih većih uspjeha, a prvi glazbeni urednikPero Gotovac izjavio da je njoj dragi Bog dao talent i da ju je vodio kroz život'.

U 'Glazbeni show Dalibora Petka' javio se i Tony Cetinski kazavši da nikad neće zaboraviti večer, kad mu je Radojka dala prvu priliku da zapjeva na tada najvećem glazbenom showu Sedma noć.
'Oduvijek ju zovem teta Radojka, no kako sam i ja stariji, sve više ju doživljavam kao stariju sestru', kaže Tony.

Koncert diva Radojke Šverko i Antonele Malis u Umagu

'Trebali smo puno više raditi zajedno, ali imamo još dovoljno snage da se možemo izraziti na onaj najbolji način kroz umjetnost', rekao je maestro Alan Bjelinski, a Tedi Spalato kazao je da u njenoj interpretaciji uvijek čuje 'The Voice'.

Rade Šerbedžija pohvalio je njen smisao za glumu. Posebno iznenađenje bilo je kad se u eter javio Vlado Štefančić, koji joj je dao ulogu Jane u Gubec Begu, s kojom je debitirala na kazališnim daskama.

'Klečao sam pred tobom dok si se pripremala, ali tvoja je premijera bila zaista fantastična. Jednom si mi prilikom rekla da si sa mnom provela više života nego sa svojim mužem', rekao je Štefančić, a Radojka se prisjetila svoje transformacije. 'Da bi što vjernije odigrala scene Janinog ludila provodila sam vrijeme u Vrapču'.
Đani Stipaničev rekao je da je vidi kao uzora, Jacques Houdek izjavio da je uvijek spremna pohvaliti, a sopranistica Antonela Malis poručila da nam i dalje poklanja Božji blagoslov.

'Ona je jedna od rijetkih koja me više puta nazvala da mi da komplimente i da mi kaže što i kako dalje. To ju okarakterizuje kao istinsku divu i dobrog čovjeka', rekao je Marko Tolja, a Marija Husar prisjetila se čarobne izvedbe pjesme Oprosti mi. 'Idemo opet okupiti Divasice i Dive', predložila je Radojka.

Ona će danas zapjevati s Gabi Novak i Terezom Kesovijom u dvorani Lisinski, a gosti će im biti Massimo, Tedi Spalato i Zoran Predin.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene