O optužbama protiv pjevača Kellyija za dugotrajno spolno zlostavljanje snimljen je dokumentarni film za Lifetime TV emitiran u siječnju.

Galerija


R&B zvijezda R.Kelly uhićen je na temelju optužnice za spolna zlostavljanja za koja će odgovarati pred saveznim sudom u Brooklynu, potvrdili su pravosudni izvori za New York Daily News.

Vezani članci R Kelly (Foto: Instagram) Desetljećima je u svom domu imao seks-kult, oženio je 15-godišnjakinju, no tek je sad priveden R Kelly (Foto: AFP) O tome se priča već desetljećima: Protiv slavnog repera podignuta optužnica za seksualna zlostavljanja

O optužbama protiv pjevača Kellyija za dugotrajno spolno zlostavljanje snimljen je dokumentarni film za Lifetime TV emitiran u siječnju.

Prema izvorima u Chicagu su ga uhitili pripadnici njujorške policije i istražitelji savezne agencije za domovinsku sigurnost.

Istražitelji njujorške policije u siječnju su se susreli s Faith Rodgers jednom od osoba koje optužuju R. Kellyija. Njezina odvjetnica Gloria Allred tada je kazala kako je Rodgers izvršila svoju dužnost "pružanja informacija".

Rodgers je tužila Kellyija pred sudom u Manhattanu 2018. tvrdeći da ju je prisilio na bolni i zlostavljajući spolni odnos u njujorškom hotelu godinu ranije te ju je svjesno zarazio herpesom.

Tvrdi da je bila žrtva njegove manipulacije tijekom jednogodišnje veze u kojoj ju je zaključavao u sobe i vozila kao kaznu što ga nije zadovoljila.

"Vjerovala sam mu i on je to povjerenje izdao", kazala je Rodgers na konferenciji za novinare u siječnju. "Kad sam spoznala vlastitu vrijednost znala sam da moram otići".

Do sada su se sve optužbe protiv Kellyija odnosila na višegodišnje razdoblje i sve su iznesene pred sud u Chicagu.

Kelly je u veljači optužen po 10 točaka za teško spolno zlostavljaje koje je uključilo četiri žrtve od kojih su tri bile u dobi od 13 do 17 godina.

Izjasnio je da se ne osjeća krivim.

Nakon toga protiv njega podignuto je u svibnju još 11 novih točaka optužnice za spolne napade i zlostavljaje za koje se može izreći maksimalna kazna zatvora od 30 godina. I po tim optužbama u lipnju se izjasnio da nije kriv.

(Hina)