'Put do slave'

Filmsko iskustvo kakvo još nismo imali prilike doživjeti - do sada!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Film PUT DO SLAVE postat će drugi 3D uradak koji će otvoriti festival u New Yorku nakon 'Pijevog života'.

Film PUT DO SLAVE novo remek-djelo vrhunskog filmskog vizionara Roberta Zemeckisa izabran je za ovogodišnje otvorenje filmskog festivala u New Yorku u petak, 25. rujna.

Pogledaj i ovo showbuzz ostvario nevjerojatni uspjeh! Sumnjali su u njegovu ideju pa se dokazao golemim profitom, a otpočetka je znao tko će mu biti glavni adut

Tom Rothman, predsjednik uprave Sony Pictures Motion Picture Group kao svoj prvi producentski uradak pod okriljem novo-oživljenog studija TriStar odabrao je upravo PUT DO SLAVE film o francuskom hodaču po žici Philippeu Petitu koji je 1974. godine razapeo žicu između dva tornja Svjetskog trgovačkog centra i bez ikakve zaštite hodao po njoj.

Everest: Prvi filmski trailer s najopasnijeg mjesta na Zemlji

Dok se nalazio u kompaniji 20th Century Fox, Rothman je 2012. godine za otvorenje festivala u New Yorku ponudio film „Pijev život“ redatelja Anga Leeja koji je u konačnici zaradio preko 600 milijuna dolara na svjetskim kino blagajnama i postao bogatiji za četiri prestižne nagrade Oscar, uključujući i onu za najboljeg redatelja. Za film PUT DO SLAVE već se sada šuška da će biti jedan od glavnih favorita za sezonu filmskih nagrada koje se dijele krajem ove i početkom sljedeće godine, a s obzirom na trailer to nije nikakvo čudo.

Film PUT DO SLAVE postat će drugi 3D uradak koji će otvoriti festival u New Yorku nakon „Pijevog života“ te drugi film redatelja Zemeckisa koji će se na njemu prikazati (prvi je bio „Let“ s čijom je projekcijom festival 2012. godine zatvoren). PUT DO SLAVE je IMAX 3D filmsko iskustvo kakvo publika do sada nije imala prilike vidjeti, a u domaćim kinima ćemo ga imati prilike vidjeti već od 1. listopada – dan prije nego u ostatku svijeta.

Redatelj Robert Zemeckis ovom je prilikom izjavio: „Izuzetno sam počašćen i zahvalan što je naš film izabran za otvorenje 53. filmskog festivala u New Yorku. 'Put do slave' je njujorška priča i ponosan sam što ćemo upravo publici u New Yorku prvoj predstaviti naš film. Nadam se da će publika na festivalu biti uronjena u spektakl, ali također i oduševljena pričom o ovom strastvenom umjetniku koji je svojim potezom prekrasnim tornjevima dao dušu.“

Film 'Kung Fury' skupio milijun klikova u samo par sati: Pogledajte parodiju u koju se zaljubio čitav svijet

U filmu glavne su uloge ostvarili Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, James Badge Dale, Ben Schwartz, Steve Valentine, Charlotte Le Bon, Clement Sibony, Caesar Domboy i Benedict Samual. Redatelj Zemeckis i Christopher Browne napisali su scenarij prema Petitovoj autobiografiji „To Reach the Clouds“, a film su producirali Steve Starkey, Zemeckis i Jack Rapke.

Remek-djelo PUT DO SLAVE hrvatska će publika u svim kinima i zagrebačkom IMAX-u imati prilike vidjeti već od četvrtka, 1. listopada.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene