Jedan, jedini - Dino Dvornik

Prošlo je pet godina: 'Cijeli život se trudio da ne bude zaboravljen'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prošlo je već pet godina od smrti Dina Dvornika, legendarnog hrvatskog glazbenika kojeg će javnost još dugo pamtiti po velikim hitovima.

Na današnji dan prije pet godina preminuo je Dino Dvornik, kralj hrvatskog funka. Dino je rođen u Splitu kao dijete poznatog glumca Borisa Dvornika i njegove supruge Dijane.

Pogledaj i ovo Dino i Ella Dvornik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tužno sjećanje 11 godina od odlaska domaćeg kralja glazbe: Mislio je da ga kolege ignoriraju, a smrt oca ga je slomila

  Putem društvenih mreža Dinova supruga Danijela je ostavila dirljivu poruku za talentiranog glazbenika:

'5 godina! 5 godina je prošlo,već! Rekla bih, puno i brzo i sporo. Još su mi slike našeg života jako žive, mislim da će uvijek biti tako jer Dino je ipak živ. Njegov zarazan duh leti svuda oko nas i podsjeća nas na to da čovjek poput njega zapravo nikada ne umire. Na kraju krajeva cijeli život se zapravo trudio da ne bude zaboravljen,da ne bude dio statistike, trudio se da nam pomakne svaki mišić i atom, da nas pokrene kad nam se nije dalo, da nas nasmije, iznervira, izludi, šokira, deportira u svoju dimenziju barem na trenutak...i uvijek je na svoj način to i uspijevao. Imao je tu energiju,zaraznu! Mogao je ispuniti stadion svojom energijom (jednom je jedan bioenergetičar rekao za Dina, da kad bi se njega priključilo na el. centralu, cijeli grad bi svijetlio) Imao je i viška. Morao je to ispucati nekako.

Zato je živio tako,intenzivno, strastveno i kratko. Citirat ću jednu njegovu misao 'ja sam mladi čovjek na izgled,a u sebi sam starac koji je prošao nekoliko života'. Često sam znala sebe zabavljati mišlju kakav bi Dino bio kao starac i nisam sebi tu sliku mogla predočiti. A pokušajte vi....jednostavno je nemoguće. Otišao je s ovog svijeta i ostavio nam je sebe onakvog kakvog je želio da ga svi pamte...mladog, veselog i ludog. Zapravo uspio je u svemu što je želio i priželjkivao. Otišao je baš onako kako je želio. I zato, danas nakon 5 godina, srce mi je ispunjeno mirom.

Žalost je zamijenila sreća i ponos što sam bila suputnik Dinovom putovanju. Trebala sam ja njemu kao što je i on meni trebao. Danas nastavljam sa svojim životom i čujem njegove riječi koje mi je često ponavljao 'Danči, budi sretna, samo budi sretna!'Dino, trudim se svakim danom!', napisala je Danijela Dvornik na Facebooku.

Javnost ga je upoznala u seriji Miljenka Smoje 'Naše malo misto', gdje je počeo glumiti već kao dijete. Glazbom se prvi put počinje baviti sa 17 godina, kada s bratom Deanom osniva funk bend 'Kineski Zid'. Od samih početaka je imao dotad neviđenu viziju glazbe koju je publika s oduševljenjem prihvatila.

>>Na današnji dan rođen je kralj funka - Dino Dvornik!

Tri puta je dobio prestižnu hrvatsku diskografsku nagradu Porin, 1996. godine za skladbu 'Afrika', 1997. godine osvaja Porina za album 'Enfant terrible' i 1998. godine dobiva Porina za album 'Vidi ove pisme...'  za najbolji kompilacijski album.

Pjesme  'Afrika', 'Udri jače manijače', 'Hipnotiziran' te brojni drugi hitovi i danas se mogu nerijetko čuti. Osim po glazbenim dostignućima, ostat će zapamćen i po nevjerojatnoj karizmi koja je rijetko koga ostavljala ravnodušnim.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene