Legenda živi

Prošlo je već 19 godina od smrti legendarnog glazbenika!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Isticao je da su na njegovu glazbu utjecali The Beatlesi, John Lennon, Sex Pistols...

Prije točno 19 godina preminuo je predvodnik grunge generecije, Kurt Cobain. Pjevač i umjetnik pronađen je mrtav, a pored njega je bilo i oproštajno pismo. Službeni izrok smrti je bio: 'samoubojstvo sa samozadanom ranom od sačmarice u glavu'.

>> Courtney će snimati film o Kurtu Cobainu

Pogledaj i ovo Courtney Love (Foto: AFP) Najteže životno razdoblje Courtney Love otkrila nepoznati detalj o Johnnyju Deppu koji pokazuje njegovu potpuno drugu stranu

No, vratimo se nekoliko godina unatrag. Kurt Cobain tijekom devedestih godina proglašen je predvodnikom 'Generacije X', a sve je počelo još 1989. godine kad je izdao prvi alvum 'Bleach'. Javnosti Nirvana ipak postaje pozata tek nakon singla 'Smells Like Teen Spirit' koji je objavljen na drugom albumu 'Nevermind'.

Isticao je da su na njegovu glazbu utjecali The Beatlesi, John Lennon, Sex Pistols, The Pixies, Black Frog, Queen, Led Zeppelin i Kiss. Nirvana je tijekom svog postojanja izdala tri studijska albuma: 'Bleach', 'Nevermind', 'In Utero' te tri live albuma: 'MTV Unplugged In New York', 'From The Muddy Banks of the Wishkah' i 'Live at Reading'.

Nakon njegove smrti, tijelo je kremirano, a pepeo prema njegovoj želji rasuto po rijeci Wishkah. Njegova supruga te glazbenica Courtney Love teško se nosila s gubitkom supruga pa je tijekom komemoracije čitajući njegovo oproštajno pismo doživjela živčani slom.



Podsjetimo, Kurt Cobain je u braku s Courtney Love dobio i kći Frances Bean koja nije krenula roditeljskim stopama već studira na likovnoj akademiji u New Yorku gdje živi sa svojim zaručnikom.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene