Dolores Lambaša život je izgubila u prometnoj nesreći koju je skrivio njezin kolega Stojan Matavulj.

Galerija


Na današnji dan prije 5 godina Hrvatsku je potresla smrt lijepe i talentirane glumice.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Probio ogradu mosta, preletio kanal i udario betonski stup: U teškoj prometnoj nesreći poginuo 25-godišnji vozač Očevid prometne nesreće između čvorova Kosnica i Jakuševec Automobilom naletio na ralicu na obilaznici i poginuo. Kod naplate Ježevo autom se zabili u betonsku prepreku - četvero u bolnici

Radi se o Dolores Lambaši, koja je tada imala svega 32 godine, a život je izgubila u prometnoj nesreći. Podsjetimo, Dolores se tog kobnog dana vraćala iz Beograda s kolegom Stojanom Matavuljem. Na autocesti A3 kod Velike Kopanice Matavulj je udario u stražnji dio drugog automobila, a od siline udarca Dolores je ispala iz automobila te zadobila teške ozljede.

Dolores Lambaša (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL)
Dolores Lambaša (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Ubrzo je prevezena u bolnicu, no podlegla je ozljedama istog dana oko 14 sati. Matavulj je zbog nesreće u zatvoru proveo osam mjeseci, a obitelj i prijatelji glumice bili su i više nego razočarani takvom presudom. Kao uzroci nesreće navedeni su umor, neprilagođena brzina i alkohol.

Dolores Lambaša (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL)
Dolores Lambaša (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Dolores Lambaša rođena je 1981. godine u Šibeniku, a tamo je i pokopana. Kolege su za nju imali samo riječi hvale nazivajući ju karizmatičnom, talentiranom i ambicioznom, a glumicu je krasila i bezvremenska ljepota koja joj je itekako pomagala u poslovnim, ali i privatnim prilikama. Iako je bila mlada, glumica se trudila izgledati starije, a uvijek je birala i starije partnere.

Dolores Lambaša (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL)
Dolores Lambaša (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tako je šira javnost za Dolores saznala zbog veze s legendarnim glumcem Ivom Gregurevićem koja je trajala pet godina. Spojila ih je ljubav prema glumi, a u to vrijeme Dolores je upisala Akademiju dramskih umjetnosti, iako je to pokušavala nekoliko puta. Ivo je u to vrijeme već bio proslavljeni glumac, no i Dolores je brzo napredovala na domaćoj sceni, posebno u serijama.

Dolores Lambaša (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL)
Dolores Lambaša (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Nakon prekida s Gregurevićem zaljubila se u poznatog zavodnika Franu Lasića, no ljubav je potrajala dvije godine. Nakon njega bilo je očito kako se Dolores zasitila glumaca, pa je odlučila potražiti sreću s poduzetnikom Josipom Dikanom Radeljakom. Bila je to njezina posljednja veza, koja je potrajala četiri godine, no burno je završila nekoliko mjeseci prije njezine smrti.

Šuškalo se da je Dikan 2013. godine Dolores izbacio iz stana u centru Zagreba, kao što je to prethodno napravio voditeljici Vlatki Pokos, no sve glasine o njihovu odnosu utihnule su nakon nesreće. Podsjetimo, Dikan je na isti način 2000. godine izgubio i suprugu Enu Begović, koja je nekoliko tjedana ranije rodila njihovu kćer Lanu, s kojom je Dolores bila jako bliska.

Dolores Lambaša (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL)
Dolores Lambaša (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Iako je pred njom bila sjajna karijera, sudbina je upetljala svoje prste, no Dolores će uvijek biti zapamćena kao odlična glumica koja je bila na najboljem putu da postane prava diva.